Ässät tuo ”Pojan” torille Urheiluruudun juhlakiertueella

Patasydämet sykkivät kiivaasti keväällä, kun Ässät palasi 35 vuoden tauon jälkeen jääkiekon SM-liigan mestariksi. Mestaruustunnelmiin palataan vielä kerran lauantaina 7. syyskuuta Urheiluruudun juhlakiertueen saapuessa Porin kauppatorille.

urheilu
Kanada-malja Ässien käsissä.
Tomi Hänninen

- Kiekkokausi alkaa jo ensi viikolla, joten on mielenkiintoista kuulla miten Ässät aikoo mestaruuttaan puolustaa. Mestarin päänahka kun on perinteisesti kovin haluttu. Torilla nähdään myös himoittu Kanada-malja eli ”Poika”, ja fanit voivat halutessaan poseerata sen kanssa valokuvassa, kertoo Yle Urheilun toimituspäällikkö Marko Krapu.

Ässien joukkueesta torilla nähdään kapteeni Ville Uusitalo. Haastateltavana on myös viime kauden mestarivalmentaja, nykyisin alle 20-vuotiaiden maajoukkuevalmentajana työskentelevä Karri Kivi.

Porilainen urheilu on ollut poikkeuksellisen hyvin esillä

Porin Uimaseuran Matti Mattsson saavutti elokuussa Barcelonan MM-kisoissa pronssia 200 metrin rintauinnissa. Kyseessä oli paras suomalaissuoritus MM-altaassa kymmeneen vuoteen.

-Mattsson on oiva esimerkki urheilijasta, joka ei pelkää sanoa tavoitteitaan ääneen. Hänen unelmanaan on menestyä Rion olympiakisoissa kolmen vuoden kuluttua. Meillä onkin ilo saada hänet vieraaksi kauppatorille lauantaina, tapahtuman juontaja, Urheiluruudusta tuttu Jere Nurminen hehkuttaa.

Niin ikään porilaisella aitajuoksijalla Nooralotta Nezirillä on allaan uransa paras kausi. Siitä osoituksena Moskovan MM-kisojen välieräpaikka ja uusi Suomen ennätys 13,04.

-Neziri on Porin tapahtuman aikaan Suomi-Ruotsi –maaottelussa Tukholmassa, missä hän tavoittelee jopa 13 sekunnin alitusta. Hänen tunnelmiaan juuri ennen maaottelua kuullaan toritapahtumassa videohaastattelun avulla, toisena juontaja Porissa nähtävä Yle Urheilun toimittaja Maija Kautto kertoo.

Seuratoimintaa ja selostuskaraokea

Muita vieraita tapahtumassa ovat muun muassa entinen keihäänheittäjä Taina Kolkkala, pyörätuolikelaaja Amanda Kotaja sekä motocross-kuski Joni Roos, joka osallistuu Porin Yyterissä viikonloppuna käytävään SM-osakilpailuun.

Toritapahtuman yhteydessä paikalliset urheiluseurat esittelevät toimintaansa. Yleisöllä puolestaan on mahdollisuus osallistua selostuskaraokeen.

-Selostuskaraokessa jokainen voi kokeilla miltä tuntuu olla urheiluselostaja. Luurit päähän, kuvanauha pyörimään ja olet ”suorassa” lähetyksessä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, sillä tällaista mahdollisuutta ei kovin usein osu kohdalle, Marko Krapu sanoo.

Urheiluruudun juhlakiertue käy vuoden aikana kaikkiaan kymmenellä paikkakunnalla. Porin jälkeen jäljellä on vielä Jyväskylä, 14. syyskuuta.

Porin tapahtuman aikataulu

11.15 Vieraina Matti ja Ilkka Santahuhta, FC Jazz

11.30 Vieraana paralympiaurheilija Amanda Kotaja

11.45 Vieraana Joni Roos, motocrossin MX1-luokan kuljettaja

12.15 Vieraana uimari Matti Mattsson

12.30 Vieraina Tuomas Erkkilä ja Tomi Mustonen, Porin Narukerä

13.15 Vieraana ex-keihäänheittäjä Taina Kolkkala

13.30 Vieraina Ville Uusitalo, Ässät ja Karri Kivi, nuorten maajoukkue

13.45 Nooralotta Nezirin videohaastattelu

Tapahtuman aikana on mahdollisuus kokeilla taitoja selostuskaraokessa. Paikalliset seurat esittelevät torilla toimintaansa ja järjestävät leikkimielisiä kilpailuja sekä esityksiä.

Urheiluruudun juhlakiertue käy vuoden aikana kymmenellä paikkakunnalla. Porin jälkeen jäljellä on vielä Jyväskylä (14.9.).