1. yle.fi
  2. Uutiset

Tuhansia lehtiä voi pian lukea ilmaiseksi mobiililaitteella Kuopiossa

Mahdollisuus ladata sanomalehtiä ilmaiseksi omalle mobiili- ja näyttöpäätelaitteelle avautuu talven aikana. Kuopion kaupunginkirjaston lehtiä voi jatkossa lukea missä tahansa paikassa, myös kirjaston ulkopuolella.

Sanoma- ja aikakauslehdet
Henkilö käyttämässä iPadia.
Mikko Kuusisalo / Yle

Kuopion kaupunginkirjasto laajentaa sähköistä sanomalehtipalveluaan. Kirjastoissa on jatkossa mahdollisuus ladata tuhansia ulkomaalaisia sanomalehtiä ilmaiseksi omalle mobiili- ja näyttöpäätelaitteelle. Lehtiä voi lukea missä tahansa paikassa, myös kirjaston ulkopuolella. Tähän asti digilehtiä on voinut lukea ainoastaan kirjaston neljällä tietokoneella.

Etäyhteys pyritään saamaan käyttöön vielä tämän vuoden puolella. Tällä hetkellä palvelun rakentaminen on työn alla. Kuopion kirjastossa uutta palvelua odotetaan innolla, ja sen uskotaan tuovan helpotusta erityisesti maahanmuuttajille, jotka voivat jatkossa lukea lehtiä omalla kielellään.

Etäyhteydellä toimiva sanomalehtipalvelu otettiin ensimmäisenä käyttöön pääkaupunkiseudulla, jossa sitä testataan vuoden loppuun asti. Myös monet muut suuret kaupungit ovat hankkimassa palvelun.

Lue seuraavaksi