Sonera kasvattaa nettinopeuttaan Rovaniemellä

Sonera nostaa kaapelilaajakaistansa nopeutta Rovaniemellä. Tällä hetkellä maksiminopeus kaapelilaajakaistan asiakkailla on sata megabittiä sekunnissa. Muutoksen jälkeen asiakkaat voivat ostaa 200 megabitin nopeudella toimivan laajakaistan.

Sonera
Mies käyttää kannettavaa tietokonetta.
Kalevi Pitkäkangas / Yle

Muutostyöt Soneran kaapeliverkossa tehdään ensi tiistaina 10. syyskuuta. Työt aiheuttavat katkoksen kaapeliverkon tv-palvelussa. Muutostöiden jälkeen asiakkaiden on haettava kaapelitv-kanavat uudelleen.

- Tiedotamme asiakkaitamme muutoksesta asiakaskirjeillä, tekstiviesteillä, kiinteistöjen isännöitsijätiedotuksella sekä omilla verkkosivuillamme. Jos tv-kanavat eivät näy katkoksen jälkeen automaattisesti, asiakkaan tulee palauttaa oman digiboksinsa tai digi-tv:nsä tehdasasetukset ja sen jälkeen hakea kanavat uudelleen, nimenomaan tässä järjestyksessä, Soneran tv-palveluista vastaava johtaja Tuija Kinnunen sanoo.

Asetusten palauttaminen ja kanavien virittäminen voi kestää Soneran mukaan jopa 15 minuuttia. Jos virittäminen ei onnistu, vastaanottimessa saattaa olla vanhentunut ohjelmaversio.