Foliohuiskut vauhdittavat kiekkokautta Kokkolassa

Erityisesti amerikkalaisista urheilutapahtumista tuttuja kannustustansseja nähdään tulevalla kaudella myös Kokkolan jäähallissa. Viime kauden lopulla kokoon kasattu ryhmä on otettu riemulla vastaan.

ilmiöt
Jääkiekkojoukkue Hermeksen cheerleaderit.
Kia-Frega Tyynismaa / Yle

Kannustusjoukko ehti heiluttaa foliohuiskuja kolmessa ottelussa jo viime kaudella. Tuolloin kannustustansseihin osallistui vain 3 tyttöä - tämän kauden alussa porukka on lähes kaksinkertaistunut.

- Tähän asti on ollut kyllä todella hyvä meininki. Olemme saanet kehuja oman joukkueen lisäksi myös vastustajien huoltojoukoilta, kertoo Jonna Hietala.

Idean ryhmän perustamisesta keksi kokkolalainen Tiina Karhula, kun hän kiersi miehensä kanssa katsomassa pelejä.

- Otin sitten yhteyttä joukkueen hallitukseen, ja he olivat innostuneita ideasta. Sitten vain laitoin ilmoituksia eri puolille, Karhula sanoo.

Hermeksen logolla varustettuihin paitoihin, hameisiin ja valkoisiin tennareihin pukeutuneella ryhmällä on tällä hetkellä kuusi erilaista koreografiaa sekä maalitanssi.

- Koreografiat suunnitellaan yhdessä, ja vinkkejä uusista liikkeistä haetaan muun muassa amerikkalaisilta ryhmiltä internetistä, Jonna Hietala kertoo.

Ryhmä pyrkii esiintymään Hermeksen jokaisessa kotipelissä tulevalla kaudella.