Armeijan harmaat vaihtuvat Suomen kisa-asuun

Kouvolan Urheilijoiden aitajuoksijalupaus Elmo Lakka pukee viikonloppuna kisa-asun ylleen yleisurheilun Ruotsi–Suomi-maaottelussa. Juoksutreenejä on häirinnyt armeija, mutta aamukammassa on enää 17 piikkiä jäljellä.

urheilu
Aitajuoksija Elmo Lakka.
Okko Lakka

Kouvolan Urheilijoiden Elmo Lakka lähtee hyvillä mielin viikonloppuna Tukholmassa käytävään Ruotsi–Suomi-maaotteluun. Lakka edustaa Suomea ensimmäistä kertaa aikuisten joukkueessa. 17-vuotiaiden joukkueesta hänellä on kokemusta vuodelta 2010.

– Keltanokkana menen enkä ota hirveitä menestyspaineita. Mahdollisimman hyvin pitäisi kuitenkin suoriutua, että pystyy pitämään joukkuetta pinnalla. Pisteethän siellä on tärkeimpiä ja niitä yritetään metsästää.Toivon, että saisin viilattua omaa ennätystäni vielä vähän, Lakka sanoo.

Elmo Lakka teki heinäkuussa oman ennätyksensa Lahden eliiittikisoissa, kun hän juoksi 110 metrin aidat aikaan 14,26.

– Juoksu oli tilanteeseen nähden ajaltaan hyvä, mutta ei se ihan nappiin kolahtanut. Kausi on ollut aika vaikea, kun armeija on ollut vieressä sekoittamassa, Lakka kertoo.

Kohti EM-Zürichia

Nyt aamukammassa on enää 17 piikkiä jäljellä, mutta tulevaisuudessa aikaa vievät hiljattain alkaneet opinnot Jyväskylässä. Lakka opiskelee liikuntapedagogiikkaa ja valmistuu aikanaan liikunnanopettajaksi.

Tällä hetkellä Lakka on kotimaisemissaan Korialla. Tukholmaan hän lähtee perjantaina ja oma koitos on edessä sunnuntaina.

Keltanokkana menen enkä ota hirveitä menestyspaineita. Mahdollisimman hyvin pitäisi kuitenkin suoriutua, että pystyy pitämään joukkuetta pinnalla.

Elmo Lakka

– On hienoa, että saan mahdollisuuden päästä näyttämään kyntensä tällaisessa tapahtumassa. Maaottelu on melko suuressa suosiossa ja seurattu tapahtuma.

Ensi kauden tähtäin on selvä: Zürichin EM-kisat

– Kilpailujärjestäjät ovat asettaneet kilpailurajaksi 13,90. Siellä olisi tarkoitus paitsi olla mukana, myös menestyä. Pelkkä kisoihin pääsy ei riitä, Lakka toteaa.

Viikonlopun Ruotsi–Suomi-otteluun osallistuvat Kymenlaaksosta Lakan lisäksi Karhulan Katajaisten Ilari Piipponen, Oona Kettunen ja Minttu Hukka. 17-vuotiaiden maajoukkueessa Kymenlaaksoa edustavat Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten ja Karhulan Katajaisten Ilona Äyräväinen.