1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Rovaniemen kulttuuripalkinto Jarmo Puhakalle

Rovaniemen vuoden 2013 kulttuuripalkinto on myönnetty muusikko Jarmo Puhakalle. Kulttuuritekopalkinnot vapaa-ajanlautakunta myönsi Lapin Kaskukirjan tekijöille sekä Rovaniemi Design-viikolle.

kulttuuri
Luigi ja kitara
Blues vie miestä. Jarmo Puhakan sininen hetki.Hillevi Antikainen / Yle

Rovaniemen vapaa-ajanlautakunta myönsi palkinnon Puhakalle hänen merkittävästä elämäntyöstään musiikin parissa Rovaniemellä sekä toiminnastaan musiikin lähettiläänä.

- Siitä on jo 25 vuotta, kun ensimmäisen kerran buukkasin isomman bändin Rovaniemelle joskus 80-luvun lopussa, että onko tämä nyt sitten palkinto elämäntyöstä vai kaikesta tästä sauhuamisesta ja sekoilusta tässä vuosien varrella, Puhakka ihmetteli.

Nyt on ainakin 5000 hyvää syytä jatkaa festivaalin järjestämistä.

Jarmo "Luigi" Puhakka

Kulttuuripalkinto on arvoltaan 5000 euroa. Jarmo Puhakka valittiin myös yleisönsuosikiksi.

- Kiitos kaikille rovaniemeläisille, jotka minua äänestivät kulttuuripalkinnon saajaksi. Nyt on ainakin 5000 hyvää syytä jatkaa festivaalin järjestämistä, Puhakka totesi kukituksen jälkeen.

Uusi levy suunnitteilla

Jarmo Puhakka, lempinimeltään Luigi, nykyään Slim, on syntynyt Rovaniemellä 1963. Hän on muun muassa järjestänyt Roots´n River Blues -bluesfestivaalia Rovaniemellä vuodesta 1995 lähtien. Puhakka on laaja-alainen muusikko, jonka viimeisin saavutus on vuonna 2012 vuoden parhaaksi kotimaiseksi blueslevyksi valittu Slim Butler's Inner Blues. Uudesta levystä Puhakka paljastaa sen verran, että jonkinlaisia tuotantopalavereita syksyn aikana käydään.

- Ensi kesänä pitäisi mennä studioon, mutta mistä näistä koskaan tietää. Blues on ihmeellinen maailma, koskaan ei tiedä miten loppujen lopuksi käy, koskaan siinä ei käy kenellekään hyvin, Puhakka virnuilee.

Jarmo Luigi Puhakka on soittanut kitaraa 12-vuotiaasta lähtien ja toiminut tiskijukkana 15-vuotiaasta lähtien. Hän on työskennellyt tuottajana ja kouluttajana erilaisissa tapahtumissa. Jarmo Puhakalla on ollut satoja live-esiintymisiä Suomessa ja ulkomailla.

Kaksi kulttuuritekopalkintoa

Lisäksi vapaa-ajanlautakunta myönsi kaksi kulttuuritekopalkintoa. 850 euron suuruisen palkinnon saivat Markku Torkko ja Mauno Kylli Lapin Kaskukirjan julkaisusta sekä Rovaniemen Design-viikko muotoilun esiintuojana Rovaniemellä.

Lue seuraavaksi