Porkkanabaari aukeaa varuskunnissa

Maa- ja kotitalousnaiset ovat lähteneet kampanjoimaan kasvisten puolesta suomalaisten ruokavaliossa. Kohderyhmänä ovat erityisesti nuoret miehet ja tapahtumia pidetään muun muassa varuskunnissa.

Kotimaa
Maa- ja kotitalousnaiset markkinoivat kasvisten puolesta muun muassa varuskunnissa.
Porin Prikaatin muonituskeskuksen porkkanabaarissa on tarjolla kasvis- ja marjajuomia.

Porin Prikaatin muonituskeskuksessa ruoka tuntuu maistuvan. Puolustusvoimissa kalorit on laskettu tarkkaan ja mahdollisuus terveelliseen ruokavalioon on varmasti paras mahdollinen. Nälkäisen varusmiehen lautaselta löytyy helposti myös kasviksia.

Kyllä sitä jaksaa paremmin.

oppilas Tomi Tähkävuori

- Maistuu erittäin hyvin ja menekki kasvaa koko ajan. Ei mene jätteeseen salaatteja, sanoo Porin Prikaatissa työskentelevä ravitsemistyön johtaja Helena Silander Leijona Catering Oy:stä.

Myös Porin Prikaatissa varusmiespalvelustaan suorittava Tomi Tähkävuori ottaa lautaselleen reilusti vihanneksia ja kasviksia. Hän on kiinnittänyt asiaan erityistä huomiota jo kolmen vuoden ajan ja puhuu sen puolesta myös muille varusmiehille

- Kyllä sitä jaksaa paremmin. Tuntuu että se tekee ruoansulatuksellekin hyvää, Tähkävuori sanoo.

Terveellistä myös vapaa-ajalla

Voisi siis ajatella että mitään kasviskampanjaa ainakaan varuskunnissa ei tarvita. Totuus on kuitenkin toinen. THL:n tutkimuksen mukaan enemmistö varusmiehistä syö terveellisesti armeijassa ollessaan, mutta jo alokasajan jälkeen pikaruuan ja muiden herkkujen syöminen sotilaskodeissa ja varuskunnan ulkopuolella lisääntyy. Tästä syystä maa-ja kotitalousnaiset pystyttävät kasvisbaareja muun muassa sotilaskoteihin.

- Tässä tuodaan esille sitä, että voidaan helposti tehdä vaikka joku smoothien. Siinä ne marjat sujahtaa sinne joukkoon ja saadaan hyvä välipala tai aamupala, sanoo kotitalousneuvoja Anna Kari Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisista.

Säkylän varuskunnassa maa- ja kotitalousnaisten pisteellä kävi kova kuhina. Varusmiehet pääsivät mittaamaan puristusvoimaansa ja saivat samalla maistella erilaisia cocktaileja.

Kyllä se pizzan puolelle menee.

jääkäri Rene Ronkainen

- Hyviltä maistui. Kyllä noita voisi muutenkin syödä, sanoo jääkäri Joni Joensuu.

Myös jääkäri Rene Ronkainen pitää maistamastaan. Hän kuitenkin myöntää, että kasvikset saattavat unohtua varsinkin vapaa-ajalla.

- Kyllä se pitsan puolelle menee, Ronkainen sanoo.

Maa- ja kotitalousnaisten viesti kasvisten tärkeydestä yritetään saada syksyn aikana perille ainakin 8000 nuorelle. Varuskuntien lisäksi kohteena on muun muassa oppilaitoksia.