Kangasala-talo tuo tiloja kulttuurin harrastajille

Kangasalan keskustaan rakennettavaan kulttuuritaloon tulee konsertti-, näyttely- ja harrastetilojen lisäksi museo ja tiloja kunnallishallinnolle. Taloa on jo rakennettu katutasossa ja työ edistyy aikataulussa.

Kangasala
Kangasalan kulttuuritalo rakenteilla.
Petri Aaltonen / Yle

Kangasalan keskustaan nousee uusi monitoiminen kulttuuritalo. Konsertti-, näyttely- ja harrastetilojen lisäksi siihen tulee museo ja tiloja kunnallishallinnolle.

Taloa on jo rakennettu katutasossa ja työ edistyy aikataulussa. Kulttuuritoimintaa selvittänyt toimikunta luovutti raporttinsa torstaina.

Vuosia kestänyt kulttuuritalohanke Kangasalla on siis nyt totta, vaikka arvostelijat näkivät rahareikiä muuallakin kunnassa.

Vanha valtuustosali harrastajille

Talo maksaa arviolta 8,5 miljoonaa euroa. Valmista pitäisi olla vuoden päästä.

Työnimenä on Kangasala-talo ja se toimisi osakeyhtiönä. Oikeastaan on kyse kokonaisesta korttelista. Uusi valtuustosali vie tiloista osan.

Vanha valtuustosali maan alla jää harrastajille.

- Vanhat valtuuston tilat muutetaan kulttuurialan ja muiden järjestöjen kokous- ja harjoittelutiloiksi. Sinne tulee myös pieni katsomo ja estradi, eli kulttuuri saa tässä kerralla erittäin paljon, sanoo neuvottelukunnan puheenjohtaja Erkki Frick.

Kynnys harrastamiselle matalaksi

Sivistystoimenjohtajan, valmistelutyöryhmän jäsenen Leena Pajukosken mukaan tarvetta tiloille on, vaikka viilausta vielä tarvitaankin.

- Tiloja täytyy vielä muokata. Siellä on valtuustosali, pienempiä ryhmähuoneita ja iso kirjaston varasto. Myös äänentoistoa täytyy parantaa, että olisi mahdollisimman hyvät olosuhteet harjoittelulle, Pajukoski sanoo.

Tavoitteena on 80 prosentin käyttöaste. Nimikilpailu on käynnissä, minkä jälkeen päätetään onko talo jatkossa Kangasala-talo vai jokin muu.