JHL:n ex-pääluottamusmies: Perustasolta ei voi vähentää yhtään työntekijää Kouvolassa

Entinen JHL:n pääluottamusmies ja Kouvolan kaupunginvaltuutettu Jorma Liukkonen (vas.) ei näe työntekijäpuolella yhtään ylimääräistä työpaikkaa.

Kotimaa
YLE Antti Kolppo

Kouvolan kaupunginvaltuutettu, JHL:n entinen pääluottamusmies Jorma Liukkonen (vas.) kritisoi Kouvolan suunnitelmia 600 henkilöstön vähentämisestä. Hän ei löydä Kouvolan työntekijäpuolelta yhtään karsittavaa työpaikkaa.

– Ruokapalveluista tai puhtaus-palveluista ei ole varaa vähentää yhtään työntekijää. Ei myöskään terveydenhuollosta tai sosiaalihuollon puolelta. Aika hankalalta näyttää, Liukkonen toteaa.

Kouvolan kaupungin organisaatiota on tarkoitus keventää erityisesti päällikkötasolla. Torstaina julkistetun konsulttiselvityksen mukaan päällekkäisyyksiä on edelleen liikaa, ja esimiesten määrää pitäisi karsia jopa 20 prosenttia.

– Ymmärrän kyllä moniportaisuuden päällikkötasolla. Jos siellä on seitsemän johtajaa, niin kyllä sieltä joutaa jonkun pudottaa pois. Päällekkäisyyksiä on työnjohdon puolella, mutta perustyöntekijöiden puolella niitä ei ole.

Jos näitä lähdetään ulkoistamaan, niin hintalappu on aivan sama.

Jorma Liukkonen

Ulkoistamallakaan ei Liukkosen mukaan saavuteta mitään.

– Jos näitä lähdetään ulkoistamaan, niin hintalappu on aivan sama.

Liukkonen uskoo, että kaupunginjohtajan esitys 600 henkilön vähentämiseksi joutuu poliitikkojen kynsissä vielä vastatuuleen.

– En usko, että esitys menee läpi tällaisenaan. Alkuperäinen lukema 325 tuntuu hyväksyttävältä luvulta ja siihen päästään eläköitymisten kautta.