INKA-kumppanuudet ratkeavat loppukuusta - Seinäjoella jännitetään

Työ- ja elinkeinoministeriö päättää syyskuun loppuun mennessä, mitkä alueet pääsevät osaksi kehittämisrahoja viiden INKA-kaupungin kumppaneina. Innovatiivisten kaupunkien kumppaneiksi hakee parisenkymmentä kaupunkiseutua.

kaupungit
Kesäinen näkymä Seinäjoen ydinkeskustan kortteleihin Jouppilanvuorelta.
Pasi Takkunen/Yle

Seinäjoella jännitetään pääsyä niinsanottujen INKA-kaupunkien kumppaniksi. Työ- ja elinkeinoministeriö päättää syyskuun loppuun mennessä, mitkä kaupunkiseudut pääsevät aiemmin valittujen viiden kehitettävän kaupungin kumppaniksi.

Valtio jakaa INKA-ohjelman kehittämisrahaa myös muutamalle kumppanille. Sitä tavoittelee parisenkymmentä kaupunkiseutua. Ministeriö tekee päätökset hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmän esityksen perusteella. Ministerit kokoontuvat 26. syyskuuta.

INKA -ohjelma kestää vuoteen 2020 saakka

Työ- ja elinkeinoministeriö valitsi aiemmin tänä vuonna viisi INKA-ohjelman pääteemaa ja teemojen vetovastuulliset kaupungit. Vaasa on yksi valtion tukemista INKA-kaupungeista painopistealueenaan kestävät energiaratkaisut. Lisäksi Oulu kehittää tulevaisuuden terveyttä, Joensuu biotaloutta, Jyväskylä kyberturvallisuutta ja Tampereen visio on kehittyä älykkäänä, uudistuvan teollisuuden kaupunkina.

INKA-ohjelman tavoitteena on vauhdittaa suuria, kansainvälistä kilpailukykyä ja uutta liiketoimintaa luovia hankkeita kaupunkien ja valtion yhteistyöllä. Ohjelma kestää aina vuoteen 2020 saakka, ja siitä vastaa Tekes. Innovatiiviset kaupungit -ohjelma korvaa osittain aiemmin käytössä olleen osaamiskeskusohjelman.