Tykkimäen Aquaparkin rakentaminen alkaa

Vesipuistoon on tulossa muun muassa suuria vesiliukumäkiä, altaita ja ravintola. Kuusi miljoonaa euroa maksavan Aquaparkin on määrä avautua yleisölle kesäkuussa 2014.

Kotimaa
Tykkimäen uuteen vesipuistoon tulee muun muassa Multilane -mattoliukumäki
Tykkimäen uuteen vesipuistoon tulee muun muassa Multilane -mattoliukumäkiTykkimäen Vapaa-aikakeskus Oy

Uuden vesipuiston rakentaminen Kouvolan Tykkimäen huvipuiston yhteyteen on alkamassa. Tykkimäen Vapaa-aikakeskus Oy ja paikallinen rakennusliike Jatke Oy allekirjoittivat perjantaina sopimuksen vesipuiston pääurakasta. Investoinnin suuruus on noin kuusi miljoonaa euroa ja puiston on tarkoitus avata yleisölle kesäkuussa 2014.

Aquapark rakennetaan Käyrälammen rantaan, kaupungin uimarannan ja Tykkimäki campingin väliselle rantakaistaleelle. Vesipuistosuunnitelmaan sisältyy suuria vesiliukumäkiä, altaita, vesileikkialueita, huoltotiloja, ravintolatoimintoja sekä auringonottoalue.

Toimitusjohtaja Sakari Pasasen mukaan vesipuistoa on suunniteltu jo vuosia. Alueen osalta on kuitenkin ollut muitakin suunnitelmia, ja esimerkiksi kylpylän rakentamista on vilauteltu.

- Nyt katsoimme, että on aika toimia, eikä enää voida odotella muiden suunnitelmien toteutumista.

- Matkailuvirrat esimerkiksi idästä päin ovat kasvamassa ja haluamme vastata lisääntyvään kysyntään. Vesipuisto tuo oivan lisän huvipuiston rinnalle ja uskomme, että matkailijan viipymä alueella tämän vuoksi pidentyy, toteaa Pasanen yhtiön tiedotteessa.

Tykkimäen Vapaa-aikakeskus Oy omistaa Tykkimäen huvipuiston ja Käyrälammen rannalla sijaitsevan Tykkimäki Campingin. Vesipuisto tarvitsee hieman lisätilaa kaupungin uimarannan puolelta, ja esimerkiksi nykyiset beach volley -kentät jäävät vesipuiston alle. Uudet kentät on tarkoitus rakentaa uimarannan toiseen päätyyn.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on myös uusien huviloiden rakentaminen Tykkimäen leirintäalueelle. Alueella on tällä hetkellä viisi talvilämmintä huvilaa, 35 kesäaikaista leirintämökkiä ja runsaat 100 sähköistettyä vaunupaikkaa.