Perfect Mothers seuraa tapahtumia ulkopuolelta

Nelikymppiset Roz ja Lil ovat olleet koko ikänsä parhaita ystävättäriä. Naisten ystävyyttä lujittaa myös se, että heidän poikansa ovat hekin parhaita kaveruksia.

Nelikon elämä ja ystävyydet joutuvat kuitenkin koetukselle kesänä, jolloin pojat ovat täyttäneet 18. Lilin poika Ian paljastaa eräänä iltana olevansa rakastunut äitinsä parhaaseen ystävään. Rozin poika Tom tulee hänkin pian ulos kaapista ja tunnustaa Lilille omat tunteensa. Paljastukset, ja niitä seuraavat suhteet sysäävät nelikon elämän pois tutuilta, turvallisilta raiteilta, kohti tuntematonta.

Tämäystävyyden, rakkauden ja himon mystisistä poluista, kertova elokuva perustuu Nobel-palkitun Doris Lessingin novelliin, jonka on sanottu pohjaavan tositapahtumiin. Totta tai ei, niin ainakin tämän elokuvan henkilöt tuntuvat elävän jonkinlaisessa satumaailmassa. Molempien naisten kerrotaan käyvän töissä. Rozilla on taidegalleria ja Lil taas työskentelee huvipursia valmistavassa yrityksessä.  Työ ei kuitenkaan koskaan tunkeudu elokuvan maailmaan, kuten ei ulkopuolinen maailma muutenkaan. Ainoa tärkeä asia elokuvassa on sen kahden päähenkilön suhde. Myös heidän rakastajansa, siis lapsensa, ovat vain sivuhenkilöitä näiden kahden naisen kaiken täyttävän ystävyyden umpiossa.

Kaksikon outo ystävyys ja tilanne, johon he ajautuvat on kieltämättä kutkuttava. Valitettavasti tarinasta ei kuitenkaan tahdo saada otetta. Tapahtumia seurataan koko ajan jotenkin ulkopuolelta. Minkäänlaista tunneyhteyttä henkilöihin ja tapahtumiin ei haluta muodostaa.  Kuvaavaa elokuvalle on, että Rozin ja Lilin hahmot ovat ainoat, joiden voi sanoa olevan lihaa ja verta. Heidän nuoria jumalia muistuttavat rakastajansa, kuten naiset itse poikiaan kuvaavat, on piirretty melkoisen pinnallisesti.

Kaikesta huolimatta tämä kauniiden ihmisten esittämä, kauniissa maisemissa, kauniin kuvin kerrottu tarina onnistuu kietomaan katsojan outoon ja itsepetosta täynnä olevaan maailmaansa ja pitämään mielenkiintoa melko hyvin yllä aina tarinan väistämättömän surumieliseen loppuun saakka.