Tangokuningas ja Varjokuva jälleen yhdessä – kruunua ei ole silti viskattu nurkkaan

Tangokuningas Kyösti Mäkimattila tekee perjantaina paluun. Hänestä tulee jälleen entisen orkesterinsa Varjokuvan solisti.

viihde
Tangokuningas Kyösti Mäkimattila.
Tangokuningas Kyösti Mäkimattila pääsi viime vuonna jatkoon Turun karsinnasta.Yle

Tangokuningasvalinnan jälkeen Kyösti Mäkimattila on kiertänyt lavoja yhdessä tämän vuoden tangokuningattaren Heidi Pakarisen ja Hovinarrit-yhtyeen kanssa. Nyt on kuitenkin tullut aika palata orkesteriin, jonka kanssa yhteistä taivalta on takana yli kymmenen vuotta.

Tangokuninkaan mukaan perjantaina Tuuloksen Kapakanmäellä on juhlan tuntua, kun vanha jengi on jälleen koossa. Mäkimattilan paluuta Varjokuvan riveihin on toivonut myös yleisö.

"Mun bändi"

Se, miksi Mäkimattila palaa Varjokuvaan, on ihan simppeli juttu.

– Se on mun bändi! Se on mun näköinen, mun kuuloinen ja mun on siinä hyvä olla.

Mäkimattila muistuttaa, että hän on tuntenut bändinsä jäsenet vuosikaudet. He ajattelevat musiikista samalla tavalla, joten ei ole ihme, jos orkesteri haluaa taas yhdistää voimansa. Varjokuva on myös tunnettu keikkarintamalla.

– Tangokuninkuus sopii ihan hyvin siihen Varjokuvan huolella tehtyyn keikkailmeeseen.

Vaikka Kyösti Mäkimattila hyppäsi takaisin vanhaan bändiinsä, ei Hovinarrit jää tyhjän päälle. Se jatkaa kiertämistä Heidi Pakarisen kanssa.

Kruunu mukana, mutta onko se päässä?

Mäkimattilalta on pakko kysyä nähdäänkö hänet Kapakanmäellä kruunu kutreillaan?

Hallitseva kuningas paljastaa, että hänellä on ollut kruunu esiintyessä päässä vain Seinäjoella ja muutaman kerran sen jälkeen pakotettuna.

– Kyllä se mulla mukana on, mies kuitenkin vastaa.

– Mä sitä kiillotan mahdollisimman paljon.

Vaikka Varjokuvan solisti on tangokuningas vuosimallia 2013, bändistä ei väännetä tango-orkesteria. Tango voi kuitenkin saada hieman korostuneemman aseman ainakin silloin, kun itse kuningas on lavalla.

– Kyllä tango on aina kuulunut Varjokuvan keikkaohjelmistoon, ja se kuuluu jatkossakin, lupaa Mäkimattila ja toivoo perjantain paluukeikasta "tiheätunnelmaista ehtoota".