Päiväkodin yllätävä konkurssi jätti lapsia vaille hoitopaikkaa

Päivähoitopaikan perään huhuiltiin perjantaina monessa helsinkiläisessä perheessä. Yllättäen konkurssiin ajatutunut kieliopetukseen painottuva päiväkoti lopetti toimintansa lyhyellä varoitusajalla.

päivähoito
Lapsen kädet tekemässä hiekkakakkua
Sari Törmikoski / Yle

Kieliopetukseen painottuvaa päivähoitoa Helsingissä tarjoava KidsOn Oy on hakeutunut konkurssiin. Yhteensä kuudessa toimipisteessä päivähoitoa tarjoava yritys lopetti toiminnan tällä viikolla.

Monelle vanhemmalle päiväkodin konkurssi ja nopea toiminnan loppuminen tuli yllätyksenä. Monessa perheessä oltiin perjantaina huolissaan, mihin lapsi päiväksi laitetaan.

Helsingin kaupungin varhaiskasvatusviraston asiantuntija Pirjo Vertan mukaan kunnallisella puolella ollaan varauduttu yllättäviin hoitopaikan tarvitsijoihin.

- Meidän kunnallisten päiväkotien johtajat ovat olleet tietoisia tästä tilanteesta. Meille on tullut kunnalliselle puolelle joitakin hakemuksia, jotka on otettu vastaan ja käsitelty ihan normaalisti perhekohtaisesti, Verta sanoo.

Kielipainotteisen päivähoidon lapset ovat yleensä hyvin laajalta alueelta, mikä Vertan mukaan helpottaa hetkellisen päivähoidon järjestämistä.

- Kielipainotteisiin päiväkoteihin perheet usein kuljettavat lapsia hieman kauempaakin. Nyt nämä perheet ovat hakeutuneet kunnalliselle puolelle oman asuinalueensa päivähoidon piiriin ja tähän kysyntään meidän palveluverkko on minun saamieni tietojen mukaan pystynyt vastaamaan hyvin.

Hätäpaikkojakin kannattaa kysellä

Äkillisissä tilanteissa kunnallisista päiväkodeista voi löytyä myös päiväkohtaisia paikkoja.

- Kunnalliseen päivähoitoon voi hakea tilapäistä päivähoitoa. Jos juuri sinä päivänä on omasta lapsivahvuudesta joku pois, niin silloin sinne tilalle voidaan ottaa lapsi tilapäiväiseen hoitoon.

KidsOn –päiväkodin kuudesta toimipisteestä Puistikon ja Alppiruusun päiväkodit jatkavat toimintaa uuden yrittäjän alla.

Samoin kolmeen kaupungin omistamaan toimipaikkaan on varhaiskasvatusviraston mukaan löydetty jo uudet yrittäjät