1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nuorille nyt

Talvivaaran Pekka Perä lupaa 20 opiskelijalle harjoittelupaikan

Ylen koordinoimassa Nuorille.Nyt!-kampanjassa on luvattu lähes 700 työ-, kesätyö- tai harjoittelupaikkaa.

Kaivosyhtiö Talvivaaran toimitusjohtaja Pekka Perä lupaa Ylen koordinoimassa Nuorille työtä. Nyt! -kampanjassa harjoittelu- tai lopputyöpaikan 20 opiskelijalle seuraavan puolentoista vuoden kuluessa.

Lisäksi hän järjestää suunnittelukilpailun, jossa palkintona on 2 000 euroa. Tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa graffiti Talvivaaran tehdasalueelle.

Liikemies Harry Harkimo puolestaan lupaa jatkaa lastensuojelutyötä jääkiekon avulla tekevän Icehearts-yhdistyksen tukemista. Hän on tukenut Iceheartsia jo 10 000 eurolla. Harkimo lupaa myös, että iceheartsilaiset pääsevät mukaan seuraamaan Jokerien pelejä ja joukkueen toimintaa.

Harkimo tunnetaan muun muassa jääkiekkojoukkue Jokerien omistajana ja joukkueen kotikentän Helsingin Areenan rakennuttajana.

Harkimo haastoi mukaan nuoria työllistämään kaikkien Suomen pörssiyhtiöiden yritysjohtajat, ja mainitsi nimeltä vakuutusyhtiö Sammon suuromistaja Björn Wahlroosin, konepajayhtiö Metson hallituksen puheenjohtajan Mikael Liliuksen sekä lastinkäsittelylaitteita valmistavan Cargotecin Mika Vehviläisen. He kuitenkin kieltäytyivät tulemasta Nuorille töitä. Nyt -ohjelman vieraiksi.

Perä puolestaan lisäsi listalle vielä erityisesti kaivostoimintaan ja metalliteollisuuteen liittyvien pörssiyhtiöiden johtajat.

Ylen koordinoiman Nuorille. Nyt! -kampanjan tavoitteena on yhteistyökumppanien kanssa tarjota 10 000 työ-, oppisopimus-, kesätyö- tai harjoittelupaikkaa nuorille sekä aktivoida 2 000 uutta aikuista vapaaehtoistyöhön. Kampanjassa on luvattu nyt lähes 700 työ-tai kesätyöpaikkaa sekä harjoittelupaikkaa.