Tampereen Perussuomalaiset koko sivun ilmoituksella tunnelia vastaan

Aamulehdessä julkaistussa ilmoituksessa kerrotaan, että Tampereen Rantatunneli tukkisi keskustan liikenteen ja että rakennusmaaksi kaavailtu alue on Näsijärveen kipattu teollisuuskaatopaikka.

Kotimaa
Tampereen Perussuomalaisten Aamulehdessä julkaisema ilmoitus.
Heli Mansikka / Yle

Tampereen Perussuomalaiset julkaisi maanantain Aamulehdessä koko sivun ilmoituksen Rantaväylän tunnelihanketta vastaan. Ilmoitus maksoi puolueelle 17 000 euroa.

Puheenjohtaja Terhi Kiemungin mukaan ilmoitus julkaistiin, koska ryhmä halusi tuoda tamperelaisten tietoon asioita, joita muuten ei ole uutisoitu.

- Meillä on ollut tässä se huoli, että näitä asioita ei ole valtamedioissa saatu esille, Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtaja Terhi Kiemunki sanoo.

Kiemungin mukaan viesti on suunnattu Tampereen valtuutetuille, mutta myös tavallisille tamperelaisille.

- Toivomme, että ihmiset, jotka ovat sitä mieltä, että tämmöiseen ei pidä rahaa tuhlata, olisivat yhteydessä omiin valtuutettuihinsa ja toisivat oman kantansa voimakkaasti esiin. Ja myös niihin valtuutettuihin, jotka eivät ole perehtyneet asioihin.

Tunnelin kannattajat erotetaan ryhmästä

Aamulehdessä julkaistulla ilmoituksessa kerrotaan mm. että tunneli tukkisi keskustan liikenteen ja että Ranta-Tampella rakentuisi vanhan kaatopaikan päälle.

Tampereen perussuomalaiset julkaisivat tänään myös tiedotteen, jossa kerrotaan, että emopuolueella, sen puheenjohtajalla tai sihteerillä ei ole mitään tekemistä iilmoituksen kanssa, eikä puolue ole rahoittamassa ilmoitusta.

- Tampereen Perussuomalaiset on ry, joka on päätösvaltainen omana yhdistyksenään. Kerroin asian sen takia, ettei puolueen puheenjohtajaa tai sihteeriä aleta pommittaa tämän ilmoituksen takia median suunnalta.

Tunneliasiassa Tampereen Perussuomalaisilla on tiukka ryhmäkuri, vaikka ryhmässä muuten jokainen saa ilmaista oman mielipiteensä ns. arvokysymyksissä. Tunneliasiassa kaikkien ryhmän jäsenten on syytä äänestää tunnelia vastaan.

- Tämä asia on kuitenkin kirjattu voimakkaasti perussuomalaiseen kunnallisvaaliohjelmaan. Se, tarkoittaa, että jokainen, joka on ehdolle vaaleissa lähtenyt on sitoutunut tähän ohjelmaan. Ja se, joka äänestyksessä tästä lipeää, ei enää kuulu meidän ryhmään, Kiemunki sanoo Yle Tampereen haastattelussa.

Tampereen kaupunginvaltuusto tekee päätöksen Rantatunnelista maanantaina 16.9.

Ilmoituksessa tiedotusmoka

Perussuomalaisten maanantaina Aamulehdessä olleessa ilmoituksessa kerrottiin myös linkistä, jonka kautta piti päästä käsiksi tunnelihankkeen lisätietoihin ja ilmoituksessa esitettyihin tutkimuksiin.

Linkin (siirryt toiseen palveluun)takaa löytyi kuitenkin ainoastaan lehdessä julkaistu ilmoitus. Lisätietojen luvattiin ilmestyvän nettiin noin kello 11, mutta vielä noin kello 11.30 linkistä löytyi vain ilmoitus.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus