Voiko kamarikuoro laulaa ihan pihalla?

Pitääkö kamarikuoron esittää vain makuuhuoneeseen sopivia lauluja? Torniolainen kamarikuoro Arios ainakin laulaa missä vain ja melkeinpä mitä vain.

Kotimaa
Kamarikuoro Arios
Jari Vesa / Yle

- Kyllä me voimme laulaa mitä vain ja missä vain. Kamarikuoro kyllä mahtuu vaikka isoon makkariinkin, sillä kamarikuorolla tarkoitetaan noin 20 - 30 hengen kuoroa. Perusajatus on, että 12 laulajaa pienemmät ryhmät ovat lauluyhtyeitä ja yli 45 hengen kuorot ovat suurkuoroja, opastaa kamarikuoro Arioksen toinen johtaja Johanna Päätalo.

Kuka kykenee laulamaan kuorossa?

Moni on miettinyt jossain vaiheessa kuoroon liittymistä, mutta mitä kuorossa laulaminen vaatii?

- Ei kuorossa laulaminen mitään ydinfysiikkaa ole. Riittää kun on sävelkorvaa ja taitoa laulaa oikeassa sävelessä. Nuotilukutaidosta on apua, mutta ilmankin pärjää. Lisäksi täytyy sitoutua harjoittelemaan kuoron mukana, sanoo Johanna Päätalo.

Uusia uroksia kaivataan

- Kamarikuoro Arios kaipaisi vahvistusta ainakin parin basson ja tenorin verran. Rohkeasti vain yhteyttä minuun tai Lukkariniemen Heliin. Järjestämme koelaulun ja yhteystietomme löytyvät nettisivuiltamme www.arios.fi (siirryt toiseen palveluun), Johanna kannustaa.

Ylläs Acappellas suurkuoro Ylläksen huipulla
Ylläs Acappellas 2013 -tapahtuman huippukonsertissa Ylläksen huipulla esiintyi Arioksen lisäksi satoja muitakin laulajia ympäri Suomea. Suurkuoro sanan varsinaisessa merkityksessä siis...Jari Vesa / Yle

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus