1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Uruguaylaismies selvisi neljä kuukautta Andien kylmyydessä

Sunnuntaina löytynyt Raúl Fernando Gómez Circunegui selvisi syömällä rottia ja rusinoita. Lääkäri ihmettelee miehen sitkeyttä.

58-vuotias uruguaylaismies joutui vaikeuksiin Andien vuoristossa, kun hänen moottoripyöränsä rikkoontui matkalla Chilestä Argentiinaan.

Raúl Fernando Gómez Circunegui päätti kävellä loppumatkan, mutta joutui lumimyrskyyn ja eksyi. Seuraavat neljä kuukautta hän sai pärjätä eteläisen pallonpuoliskon ankaran talven keskellä syömällä rottia ja rusinoita.

Sunnuntaina löytynyt Circunegui pelastui, kun samalle alueelle sattui argentiinalaisviranomaisia mittaamaan talven poikkeuksellisen korkeita lumimääriä. Viranomaisten suojalle, lähes 3 000 metrin korkeudella, kömpi 20 kiloa laihtunut partainen mies.

- Totuus on, että tämä on ihme. Emme voi uskoa tätä, sanoi tapausta kommentoinut San Juanin alueen kuvernööri José Luis Gioja. 

Circuneguin tutkinut lääkäri ihmetteli miehen sitkeyttä. Lääkärin mukaan Cicunegui kärsii korkeasta verenpaineesta, nestehukasta ja on tupakoinut, mutta tulee kuntoon ja pääsee sairaalasta muutamassa päivässä.