1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yhdysvaltalainen NBA-tähti: Pohjois-Korean johtajalla tytär

Pohjois-Koreassa vieraillut entinen koripalloilija Dennis Rodman kertoo The Guardian -lehdelle, että tyttären nimi on Ju-ae.

Ulkomaat
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ja entinen koripalloilija Dennis Rodman päivällisellä Pjongjangissa 7. syyskuuta pohjoiskorealaisen uutistoimiston KCNA:n mukaan.
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ja entinen koripalloilija Dennis Rodman päivällisellä Pjongjangissa 7. syyskuuta pohjoiskorealaisen uutistoimiston KCNA:n mukaan.Rodong Sinmun / KCNA / EPA

Entinen yhdysvaltalainen NBA-pelaaja Dennis Rodman kertoo, että Pohjois-Korean johtajalla Kim Jong-unilla on tytär, jonka nimi on Ju-ae. Rodman kertoi asiasta brittilehti The Guardianille palattuaan toiselta vierailultaan Pohjois-Koreasta.

Rodman kertoo pitäneensä tyttöä sylissään ja puhuneensa myös Kimin vaimon Ri Sol-Jun kanssa. Rodmanin mukaan Kim on hyvä isä.

Rodman kutsuu Kimiä ystäväkseen ja kertoo viettäneensä aikaa Kimin ja tämän perheen kanssa meren rannalla. Hänen mukaansa he keskustelivat muun muassa suunnitelmista järjestää Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean välinen koripallo-ottelu.

Kim Jong-unin henkilökohtaisesta elämästä on kerrottu julkisuudessa vähän. Jopa hänen tarkasta iästään kiistellään, ja arviot liikkuvat 29:n ja 31 vuoden välillä.

Viime vuoden heinäkuussa paljastui, että Kim on naimisissa. Vauvauutista alettiin odottaa joulukuussa, kun televisiokuvan perusteella näytti, että Ri on raskaana.

Lapsen syntymää ei ole virallisesti vahvistettu, mutta Rodman kertoi jo ensimmäisen Pohjois-Korean-vierailunsa jälkeen puoli vuotta sitten, että Kim puhui usein tyttövauvastaan.

Kim Jong-un seuraa Pohjois-Korean johtajana isäänsä Kim Jong-iliä. Maan ensimmäinen johtaja oli puolestaan tämän isä Kim Il-sung. Tarkkailijat kuitenkin arvioivat Pohjois-Korean olevan niin konservatiivinen ja hierarkkinen yhteiskunta, ettei tyttärellä ole juuri mahdollisuuksia seurata isäänsä vallassa.

Lähteet: Yle Uutiset, AP, AFP