"Tuoremehuseksikin on hyvää seksiä"

Seksuaaliterapeutti kannustaa rikkomaan rutiineja arkiseksissäkin. Seksille olisi myös hyvä löytää hetki, vaikka aika olisikin kortilla. Silloin kun haluttaa, pitää toimia, terapeutti neuvoo.

terveys
Rakkaus.
AP Graphics Bank

Seksin harrastaminen sitoutuu elämäntilanteeseen ja ruuhkavuosiin. Se, että pariskunta on samassa tilassa samaan aikaan ja vielä hereillä, on seksuaaliterapeutti Kaisa Forsman-Behmin mukaan jo aikamoinen haaste. Lisäksi pitäisi saada käännettyä seksivaihde päälle niin, että kumpikin haluaa rakastella.

- Pari voisi alkaa miettiä, miten saisi nipistettyä vaikka puoli tuntia yhteistä aikaa seksille arjen keskellä. Ei sen tarvitse olla aina sellaista, mitä normaalistikin, että on lämmittelyvaihe, esileikkiä sekä yhdyntä.

- Eroottisia, voimakkaita tunteita toisen tyydyttämiseksi laukeamiseen asti voi tehdä monella muullakin tavalla. Siihen voi kehittää kikkoja. Esimerkiksi nopea tuoremehuseksi, jossa vain huitastaan nopeasti, neuvoo Forsman-Behm.

Tuoremehuseksissä ei tuhlata aikaa

Forsman-Behn kannustaa laajentamaan seksielämää niin, ettei siihen varaisi aina niin paljon aikaa ja valmistelua.

- Tuoremehunhan voi kaataa nopeasti purkista lasiin, se on virkistävää ja tuntuu ihanalta ja hyvältä. Maku säilyy pitkään ja antaa hyvän mielen ja olon. Tuoremehuseksikin on hyvää seksiä.

- Se voi olla vaikka suuseksiä tai käsin hyväilyä tai sellaista, mistä tietää, että se toinen varmasti nauttii ja mikä on ehkä se varmin tie siihen nautintoon. Laittaa mielikuvituksen liikkeelle, niin kyllä puolessa tunnissa aika paljon kerkeää.

Silloin kun haluttaa, niin pitää toimia sen halun mukaisesti, varsinkin jos sitä tapahtuu harvakseltaan esimerkiksi iän takia. Tällöin yhtään tilaisuutta ei pidä jättää käyttämättä

Kaisa Forsman-Behm

"Mitä minä haluan, mikä minusta tuntuu hyvältä"

Jos oma arkiseksi ei miellytä, on ajankohta keskustelulle mietittävä terapeutin mukaan hyvin tarkkaan. Puolisoa ei pidä myöskään syyllistää ja moittia seksiin liittyvissä asioissa.

- En suosittele, että huonon seksikokemuksen jälkeen ruvetaan ottamaan heti esille useamman vuoden pettymyksiä, vaikka niin olisikin. Keskustelua ei kannata käydä myöskään siinä tilanteessa, jos parisuhteessa on jokin kireä tilanne.

- Mahdollisen myönteinen ilmapiiri on otollisin hetki tällaiselle keskustelulle. Myöskään syyllistely ei auta, vaan on hyvä lähteä keskustelemaan asiasta minä-muodossa, että miltä minusta tuntuu, Forsman-Behm neuvoo.

Yhtään kertaa ei saa jättää käyttämättä

Forsman-Behm kannustaa herättelemään, aktivoimaan ja ruokkimaan halukkuuta. Hänen mukaansa ei saa antaa periksi sille, että ei tee mieli, vaan tehdä asioita jotka tuovat seksin mieleen.

- Silloin kun haluttaa, niin pitää toimia sen halun mukaisesti, varsinkin jos sitä tapahtuu harvakseltaan esimerkiksi iän takia. Tällöin yhtään tilaisuutta ei pidä jättää käyttämättä.

- Antaa kumppanille vinkin, että nyt tapahtuu jotain sellaista että ruvetaan toimimaan. Ja jos kumppania ei sillä hetkellä ole saatavilla, niin sitten sooloseksiä eli itsetyydytystä. Jokainen kerta ruokkii halukkuutta, ja se on seksuaaliterveyttä.