Valtakunnansyyttäjä on aloittanut tutkinnan Helsingin huumepoliisin päälliköstä

Prostituoidun esittämät väitteet tutkitaan valtakunnansyyttäjänvirastossa. Poliisiylijohtaja pitää tutkintaa hyvänä asiana.

Jari Aarnio. Kuva: Yle

Valtakunnansyyttäjänvirasto vahvistaa käynnistäneensä tutkinnan Helsingin huumepoliisin päälliköstä, rikosylikomisario Jari Aarniosta.

Taustalla ovat Helsingin Sanomien uutisoimat väitteet, joiden mukaan Aarnio olisi auttanut naista prostituution aloittamisessa ja pyörittämisessä. Kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto on vaitonainen tutkinnan sisällöstä.

- Tämä on poikkeuksellinen tutkinta. Me selvitämme, onko tässä toimittu virkavelvollisuuksien mukaisesti. Selvittäminen pitää sisällään, että henkilön osalta, jonka väitetään toimineen väärin, puolestapuhuvat asiat selvitetään, Haavisto sanoo.

Haavisto kertoo, että tavoitteena on saada tutkinta valmiiksi syksyn aikana. Sen sisältöä hän ei halua kommentoida.

- En voi ottaa tutkinnan sisältöön kantaa. Asiasta on ollut julkisuudessa paljon erilaisia tietoja. Tutkinnan puolesta tässä vaiheessa varsinkin, kun kaikkia ihmisiä ei ole kuultu, on heidän oikeusturvansa kannalta parempi, että heitä kuullaan. Sitten asioita käsitellään julkisuudessa.

Epäilyistä kertoi alun perin Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Sen mukaan Jari Aarnion tuntema prostituoitu on toimittanut tutkintaryhmälle yhteensä kuusi kännykkää ja tietokoneensa. Ne tukevat naisen kertomusta erittäin tiiviistä yhteydenpidosta.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero pitää tutkintaa hyvänä asiana.

– Hyvä että tutkitaan jo pelkästään virkamiehen oikeusturvan takia, Paatero kommentoi lyhyesti Yle uutisille.