Sähkömies ansaitsee 700 € naiskollegaa enemmän – valtio aloitti palkkakampanjan

Naiset ansaitsevat keskimäärin 590 euroa vähemmän kuukaudessa kuin miehet. Puolet työntekijöistä ei tutkitusti tiedä, miten palkankorotuksen voisi saada tai miten oma suoritus vaikuttaa palkkaan.

talous
Rahaa lompakossa.
Niina Kalliainen / Yle

Tasa-arvoasioista vastaava ministeri Paavo Arhinmäki (vas.) suojelee tänään alkanutta Puhutaan palkoista -kampanjaa. Suomalaisia rohkaistaan työpaikoilla kertomaan ja keskustelemaan palkoista, jotta sukupuoleen perustuvat erot kävisivät ilmi.

Kampanja näkyy katukuvassa lähiviikkoina.

Palkkaerot ovat räikeitä monilla miesvaltaisilla aloilla. Esimerkiksi sähköasentaja-nainen ansaitsee lisineen keskimäärin 2 371 euroa ja mieskollega 3 058 euroa kuukaudessa.

Miehet pääsevät paremmille palkoille naisvaltaisillakin aloilla. Miessairaanhoitajan kuukausipalkka on tilastollisesti 250 euroa naissairaanhoitajaa leveämpi.

Tilastokeskuksen mukaan yleisesti naiset ansaitsevat keskimäärin 590 euroa miehiä vähemmän.

– Hämmentävintä kehityksessä on eron säilyminen näinkin suurena, vaikka naisten koulutustaso on kaikilla aloilla noussut miesten ohi, kertoo sosiaali- ja terveysministeriön projektipäällikkö Outi Viitamaa-Tervonen.

– Palkkatietämyksen lisääminen on ykkösintressimme tässä kampanjassa.

Puolet työntekijöistä ei tutkitusti tiedä, miten palkankorotuksen voisi saada tai miten oma suoritus vaikuttaa palkkaan, Viitamaa-Tervonen kertoo.

Onko palkkaero tutkittu työpaikallasi?

Lakiinkin pohditaan täsmennystä työpaikkojen palkkakartoituksiin. Tämä ei tarkoittaisi henkilökohtaisten palkkojen luetteloa työpaikan intranetiin, vaan avointa tietoa siitä, onko miesten ja naisten palkkaero työpaikalla selvitetty.

Vuodesta 2005 tasa-arvolaki on edellyttänyt työpaikkakohtaisia palkkakartoituksia. Vastaisuudessa laki voi vaatia työnantajalle palkkakartoituksista erityistä tiedottamisvelvollisuutta, kuten keväällä istunut työryhmä esittää.

– Yksi iso puute on ollut, että yrityksessä [henkilökunnalla] ei välttämättä ole ollut kamalasti tietoa palkkakartoituksesta. Sen takia tulee erityinen tiedottamisvelvollisuus, kertoo projektipäällikkö Viitamaa-Tervonen.

Osaltaan yleistä eripalkkaisuutta selittävät perhevapaat. Tämä tarkoittaa suurempaa sijaistarvetta naisvaltaisilla aloilla. Määräaikaisille maksetaan tilastollisesti vähemmän kuin vakituisille.

Hallitus päätti hiljattain puuttua työelämän epätasa-arvoon tunteita kuohuttaneella kotihoidon tuen kiintiöittämisellä. Vapaat jaettaisiin jatkossa puoliksi isän ja äidin kesken.

Palkkaerot ovat viime vuosina pienentyneet. Ne olivat paljon tuntuvampia 1970-luvun työelämässä, kun naisilla oli selvästi kapeammat työmahdollisuudet. Sittemmin on myös otettu käyttöön tupojen tasa-arvoeriä eli naisvaltaisten alojen ylimääräisiä palkankorotuksia.

Korjattu 13.50: Lakiin pohditaan täsmennystä palkkakartoitusten tekemiseen työpaikoilla. Sen tuloksista ei kuitenkaan tarvitsisi kertoa avoimesti.