Lestadiolaisäidin tarina viedään käsistä

Syksyn uutuuskirja, oululaisen Pauliina Rauhalan Taivaslaulu on noussut hittikirjaksi sekä kirjastoissa että kirjakaupoissa. Teosta kustantava Gummerus on tilannut kirjasta jo kolmannen painoksen, mikä on esikoiskirjalle hyvin poikkeuksellista.

Kuva: Yle

Vanhoillislestadiolaisen Viljan elämästä kasvavan lapsikatraan äitinä kertova Taivaslaulu on noussut syksyn hittikirjaksi. Pauliina Rauhalan esikoisteosta on myyty ilmestymisestään elokuun alusta lähtien runsaasti ja kustantaja Gummerus on tilannut teoksesta jo kolmannen painoksen. Tähän mennessä kirjaa on painettu 5000 kappaletta.

Kirja nousi myös Suomen kirjakauppaliiton elokuun Mitä Suomi lukee -listalle sijalle kuusi. Gummeruksen viestintä- ja markkinointijohtaja Katja Leino pitää teoksen suosiota erittäin poikkeuksellisena.

- Täytyy sanoa, että esikoiskirjalle, joka on ollut markkinoilla kuukauden, tämä on hyvin poikkeuksellista. Tämä on meille todella iso asia, Leino hehkuttaa.

- Aihe on sellainen, joka vetää lukijoita, mutta teos on myös kaunokirjallisesti poikkeuksellisen huikea. Käsittelytapa ja kirjoitustyyli ovat ainutlaatuisia, Leino sanoo.

Esikoiskirjalle, joka on ollut markkinoilla kuukauden, tämä on hyvin poikkeuksellista.

Katja Leino

Esimerkiksi Oulun Akateemisessa kirjakaupassa Taivaslaulu on tällä hetkellä myydyin kirja. Myös Suomalaisessa kirjakaupassa Oulussa teosta myydään päivittäin.

Kirjastossa Taivaslaululle vuoden jono

Oulun kaupunginkirjastossa Taivaslaulullle on varauksia lähemmäs viisisataa, mikä hipoo kaikkien aikojen kärkitulosta, lainauspalvelujen palvelupäällikkö Noora Valkonen kertoo.

- Kirjalle on harvinaisen paljon varauksia. Jos nyt menee jonon päähän, kirjaa voi joutua jonottamaan jopa vuoden. Olemme hankkineet teosta lisää kokoelmiin, mutta viitisenkymmentä kirjaa on varausten määrään nähden aivan liian vähän, Valkonen toteaa.

Myös Oulun eteläisen kirjastoissa Taivaslaulu on kiinnostanut ennätyksellisen paljon. Seitsemän Oulun eteläisen kirjaston yhteinen tietokanta kertoo, että varauksia on yli kahdeksankymmentä. Oulaisten kirjastotoimenjohtaja Inga Petäjäsoja yllättyi varausten määrästä.

- Emme ole nähneet näin pitkää varauslistaa koskaan, Petäjäsoja sanoo.