1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rauma

Lipaskerääjät liikkeellä monella rintamalla Raumalla

Nälkäpäiväkeräys käynnistyy jälleen tällä viikolla. Suomen Punaisen Ristin katastrofirahasto kerää kallisarvoista apua hätää kärsiville. Raumalla rahaa kerätään perinteisten lippaiden lisäksi erilaisilla toritempauksilla ja virtuaalilippaalla.

Kuva: Jari Laasanen/ Yle

Operaatio  Nälkäpäivä käynnistyy valtakunnallisesti 12.päivä kuluvaa kuuta. Raumalla käynnistellään keräystä jo keskiviikkona 11.päivä kauppatorilla, jossa on myydään hernekeittoa. Nälkäpäivään liittyviä tapahtumia on Raumalla aina lauantaihin asti.

Rauman osaston tavoitteena on kerätä 15.000 euroa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Keräyssummaa voi kartuttaa ostamalla limpun ja hernekeittoa sekä lahjoittamalla rahaa joko keräyslippaisiin tai virtuaalilippaaseen.

Lipaskerääjiä on ilmoittautunut jo mukava määrä, mutta joukkoon mahtuu vielä mukaan.

- Meillä on toista sataa kerääjää marketeissa, ihan aamusta iltaan. Olemme myöskin lauantain Lukko-Ilves pelin väliajoilla keräämässä. Mukaan mahtuu toki vielä, jos tahtoo kerääjäksi, kertoo SPR:n Rauman osaston tiedottaja Riitta Ténlen.

Apua myös kotimaan hädässäoleville

Avustusrahoja tarvitaan muun muassa elokuussa Jordaniaan toimitetun kenttäsairaalan ylläpitoon. Sairaala auttaa tulevana vuonna kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan Syyrian kriisin vuoksi.

Katastrofirahastosta saavat apua myös kotimaiset avuntarvitsijat. Apua annetaan äkillisten onnettomuuksien seurauksena vaikeaan tilanteeseen joutuneille henkilöille tai perheille.

- Satakuntaan palautuu vuosittain noin 10-15 prosenttia katastrofirahaston rahoja, Riitta Ténlen kertoo.

Raumalla lauantain toritapahtumassa myyntiä ovat vauhdittamassa Rauman kaupunginteatterissa esiintyvät Satu Silvo ja Reidar Palmgren.