1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Kokoomusnuorten pj. puolustaa kansanryhmä-linjausta: Vapaaseen yhteiskuntaan kuuluu sananvapaus

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski puolustautuu liiton tavoitelinjausten nostattamaa syytösryöppyä vastaan.

Susanna Koski

Muun muassa emopuolue kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen on kritisoinut voimakkaasti kokoomusnuorten linjausta, jonka mukaan kiihottaminen kansanryhmää kohtaan pitäisi poistaa laista. Tujusen mielestä ehdotus on järjetön ja hän epäilee, onko kokoomusnuorten riveissä ymmärretty täysin, mitä he ehdottavat.

Susanna Kosken mukaan kokoomusnuoret kyllä tietävät, mistä puhuvat.

- Suurin osa kokoomusnuorten liittokokouksen edustajista kokee, että pykälän sisältämä määritelmä kansanryhmästä on myös lainsäätäjän silmissä ongelmallinen. Halutaan, että ihmistä kohdellaan lainsäätäjän silmin myös yksilönä, hän sanoo Yle Uutisille.

- Kyse on nimenomaan puheiden ja tekojen erottamisesta. Vapaaseen yhteiskuntaan kuuluu myös sananvapaus ja mielipiteenvapaus. Se on ainut keino kehittää yhteiskuntaa rationaalisesti eteenpäin.

Koski ei hätkähdä emopuolueen esittämästä krittikistä.

- Se tietysti kuuluu tämän keskustelun luonteeseen. Jokaisen poliittisen nuorisojärjestön tehtävä on puolueyhteisössä toimia myös rakentavahenkisenä haastajana.

Hän ei silti näe kansanryhmä-linjauksen nousevan kokomusnuorten ajamien uudistusten kärkeen. Tärkeimpinä hän pitää työmarkkinoiden vapauttamista, sosiaaliturvan perkaamista ja koulutuksen järkeistämistä.