SK: F1-kuljettaja Mika Salo oli Putinin tavoin KRP:n epäiltyjen listalla

Lehden mukaan Mika Salon nimi on jo poistettu KRP:n epäiltyjen listalta. Entinen formulatähti aikoo ryhtyä oikeustoimiin.

urheilu

Suomen Kuvalehden mukaan entinen formulakuljettaja Mika Salo oli kirjattuna samaan KRP:n epäiltyjen listaan kuin Venäjän presidentti Vladimir Putin. Lehden tavoittama Salo kertoo olevansa tietoinen asiasta ja aikoo ryhtyä oikeustoimiin.

Putinin tavoin Salo on lehden mukaan jo poistettu KRP:n rekisteristä. Salassa pidettävään rekisteriin on koottu rikoksesta epäiltyjä henkilöitä.

Kun tieto Putinin joutumisesta KRP:n listalle tuli julki huhtikuussa, poliisihallitus kertoi kirjauksen olleen virheellinen, eikä siihen ollut perusteita. Tuolloin poliisiylijohtaja Mikko Paatero luonnehti virhettä pöyristyttäväksi.

Suomen Kuvalehden nettisivulla julkaistussa uutisessa Paatero kertoo, ettei hänen tiedossaan ole, että Mika Salon nimi olisi rekisterissä.

- Ja vaikka tietäisinkin asiasta, niin kyse on salassa pidettävästä tiedosta. Mutta se on selvää, että kirjauksia epäiltyjen rekisteriin voidaan tehdä vain, jos on tietty epäily rikoksesta, syytä epäillä rikoksesta tai siihen myötävaikuttamisesta, Paatero lisää.

Suomen Kuvalehden mukaan Mika Salon nimi on julkisuudessa liitetty useita kertoja moottoripyöräkerhoihin.