1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Kokoomusnuorten Koski: Ikävää jos emopuolue ei jaa arvojamme

Kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok.) mielestä emopuolueella ja Kokoomuksen Nuorten Liitolla saa olla erilaisia näkemyksiä, mutta Kokoomus ei voi allekirjoittaa ainakaan kaikkia nuorten tavoiteohjelman linjauksia.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski. Kuva: Yle

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski pitää ikävänä sitä, jos emopuolue kokoomus ei jaa nuorisojärjestönsä arvoja.

Kokoomusnuoret ovat määritelleet arvoikseen vapauden, vastuun, välittämisen, sivistyksen ja mahdollisuuksien tasa-arvon sekä isänmaan, Koski listasi Ylen A-studiossa.

- Mielestäni nämä ovat arvoina hyvin kuolemattomia ja ikävää, jos emopuolue kokoomus ei voi näitä yhteiseksi kokea, hän totesi.

Kokoomusnuorten vuoden 2014 tavoiteohjelman linjaukset herättivät maanantaina huomiota. Kokoomusnuoret kannattavat muun muassa sosiaaliturvan perkaamista, pakolaiskiintiöiden poistamista ja Nato-jäsenyyttä. He myös poistaisivat lakipykälän, joka kieltää kiihottamisen kansanryhmää vastaan.

Kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva sanoi A-studiossa kuulleensa kokoomuslaisilta nuorilta, etteivät linjatut tavoitteet vastaa valtaenemmistön käsityksiä Kokoomuksen Nuorten Liiton sisällä.

- Ehkä heidän on sisäisestikin syytä keskustella, mihin suuntaan tätä linjaa jatkossa reivataan, Kanerva pohti.

Susanna Koski ei koe, että kokoomusnuorten rivit olisivat sekaisin. Hänen mukaansa päävastuu ohjelman valmistelusta ja laadinnasta oli jäsenistöllä ja liittohallituksella ja sen työryhmillä.

- Tavoiteohjelma on muokattu nykyiseen muotoonsa liittokokouksessa, jossa on demokraattisesti päätetty niistä kirjauksista, jotka siihen ovat tulleet, Koski kertoi.

Kanervan mielestä emopuolueella ja nuorten liitolla saa olla erilaisia kantoja.

- Sen takia tätä ei pidä ylidramatisoida sillä tavalla, että tässä lähdettäisiin johonkin organitorisiin toimenpiteisiin. Tässä täytyy uskoa keskinäiseen vuorovaikutukseen ja siihen, että kuunnellaan aidosti toisiamme, Kanerva summasi.