Kalastusalus ajoi karille Kustavissa

Haveri sattui maanantaina myöhään illalla Lypertön kohdalla. Amazon-nimisen aluksen yksi polttoainetankeista sai vuodon. Mereen valui vajaat 7 000 litraa kevyttä polttoöljyä. Laajaa öljylauttaa alueella ei ole havaittu.

Kotimaa
Amazon -laiva.
Länsi-Suomen merivartiosto

Kalastusalus Amazon on vaurioitunut karilleajossa Kustavissa Katanpään Lypertön kohdalla. Haveri sattui maanantaina kello 22:n aikoihin.

Alus pääsi itse irti karilta, mutta sen polttoainetankki vaurioitui. Mereen pääsi valumaan vajaat 7 000 litraa kevyttä polttoöljyä ja noin 400 litraa hydraulliikkaöljyä.

Hinaaja siirtää haverialuksen tarkastettavaksi Naantalin korjaustelakalle. Pelastuslaitos ei ole havainnut laajoja öljylauttoja alueella.

Merivartioston mukaan öljyä pääsi enemmän mereen , koska Amazon jatkoi matkaansa karilleajon jälkeen. Oikea ratkaisu olisi ollut pysytellä paikallaan ja ilmoittaa tapahtuneesta. Vartioalus Uiskon ehtiessä aluksen luokse, siitä oli tulossa nopeasti ohjauskyvytön.

Kalastusaluksessa oli neljän hengen miehistö. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Karilleajon syystä ei ole tietoa.