Näin teet hilloa ja marmeladia - katso kuvat

Hillojen ja marmeladin tekeminen on todella helppoa. Tarvitset vain marjoja ja oikeanlaista sokeria. Käytä hilloa tehdessä hillosokeria. Marmeladia tehdessä käytä hillo-marmeladisokeria. Muista myös työvälineiden ehdoton puhtaus.

luonto
Puolukkahillo
Itsetehty puolukkahillo on hyvä lahja.Juha Mäntykenttä / Yle
Puolukkahillo
Kuuntele juttu puolukkahillon ja -marmeladin valmistamisesta.

Marjahillo

2 kg (4 l) marjoja

Keitä kovakuorisia marjoja hieman pidempään.

Erikoisneuvoja Eeva-Maija Laurila

1 dl vettä

1 kg hillosokeria

Jos käytät pakastemarjoja, käytä ne puolisulaneina.

Kuumenna marjat ja vesi kattilassa.

Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10-15 minuuttia.

Anna hillon jäähtyä noin ½ tuntia, kunnes marjat ivät nouse enää pintaan. Sekoita pari kertaa sekoittamisen välillä.

Kaada hillo puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin, sulje hyvin. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokauden aikana.

Säilytä mieluummin viileässä.

*Marjamarmeladi *

2 l marjoja

Älä heitä pois marjasurvosta. Pakasta se, keitä puuroa tai lisää leipätaikinaan.

Erikoisneuvoja Eeva-Maija Laurila

1 pkt hillo-marmeladisokeria

Puhdista marjat ja pane ne kattilaan. Jos käytät kokonaisia marjoja lisää ½ dl vettä kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, jotta marjoista irtoaa mehu.

Siivilöi mehu ja puserra marjoista kaikki mehu siivilän läpi.

Lisää hillo-marmeladisokeri mehuun, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2-5 minuuttia sekoittaen.

Kaada mehu kuumennettuihin puhtaisiin purkkeihin.

Ohje: Erikoisneuvoja Eeva-Maija Laurila