1. yle.fi
  2. Uutiset

Arizona Chemicalin räjähdysonnettomuden oikeuskäsittely alkoi

Arizona Chemicalin tehtaalla Oulussa muutama vuosi sitten tapahtunutta räjähdysonnettomuutta on alettu käsitellä tiistaina käräjäoikeudessa. Vuonna 2010 tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli yksi ja loukkaantui kaksi ihmistä.

Kotimaan uutiset
Arizona Chemicalin Oulun tehdas.
Yle

Syyttäjä vaatii kahdeksalle henkilölle tuomioita työturvallisuusrikoksesta, kuolemantuottamuksesta ja kahdesta vammantuottamuksesta. Epäiltyinä ovat vastuuhenkilöt Arizona Chemicalista, työmaavalvonnasta vastanneesta Maintpartner-yhtiöstä ja aliurakoitsija Terkos Oy:stä. Asiaa käsitellään oikeudessa yhteensä yli viikko.

Onnettomuus tapahtui, kun säiliöön syntyi alipaine. Sen vuoksi säiliöön imeytyi tärpättihöyryä ja ilmaa. Näin säiliöön syntyi räjähdyskelpoinen seos. Räjähdyksessä säiliön 900 kilon painoinen katto irtosi ja lensi 85 metrin päähän ja osui varastokopin seinään.

Katolla työskennellyt mies menehtyi välittömästi. Loukkaantuneista toinen työskenteli myös säiliön katolla ja loukkaantui vakavasti. Toinen loukkaantui räjähdyksessä säiliöstä lentäneestä kappaleesta.

Arizona Chemicalille syyttäjä vaatii enimmillään 100 000 euron, Maintpartnerille enimmillään 60 000 euron ja Terkosille enimilliään 35 000 euron suuruista yhteisösakkoa.

Lue seuraavaksi