Räppäri Brädi kannustaa Suomen Susijengiä mestaruuteen: Auuu!

Susijengi, eli Suomen koripallomaajoukkue on nostattanut suurta hurmosta. Suomi on edennyt turnauksessa jo jatkopeleihin. Hurmosmielialaan yllyttää myös joukkueen tunnusbiisiä työstänyt Brädi. Viimein porukka herää siihen, että meillä osataan!

urheilu
Kari Härkönen eli Brädi.
Hanna Lumme / Yle

Lahtelainen rap-artisti Brädi voisi tuskin olla enempää innoissaan. Viime vuonna pitkäaikainen koripallofani ja urheilun ystävä pääsi tekemään Suomen koripallomaajoukkueelle omaa tunnaria.

Nyt joukkue on onnistunut yllättämään koko Suomen voittamalla toinen toistaan kovempia joukkueita - biisin siivittämänä.

- On hienoa olla suomalainen koripallodiggari, kun viimein porukka herää siihen, että meillä osataan, Brädi hehkuttaa.

Susijengi 2.0 kappaleen takana ovat Brädin lisäksi entisen Kapasiteettiyksikön jäsenet Uniikki ja Timo Pieni Huijaus. Tuotanto on Elastisen käsialaa. Toive tunnusbiisistä tuli maajoukkueelta.

Jätkät tuntee toisensa tosi hyvin ja niillä on loistava systeemi, joka onnistuessaan kaataa lähes kenet tahansa.

Brädi

- Siellä oli pitkään kuunneltu kopissa Kapasiteettiyksikön vanhaa Susijengi-biisiä. He tiesivät, että olen korismies ja kysyivät, että olisiko minulla ja Rähinän pojilla mahdollisuutta päivittää biisiä niin, että se olisi suoraan kohdistettu maajoukkueelle, kertaa Brädi biisin syntyvaiheita.

Räppärit innostuivat ja vastasivat huutoon välittömästi.

- Kunnia-asia. Ollaan kovia urheilumiehiä kaikki kolme. Käytiin hommiin ja alkuperäisenkin biisin tuottanut Elastinen lähti taas puikkoihin.

"Hurmos on paikallaan"

Kappale Susijengi 2.0 tehtiin Euroopan karsintoja varten. Mitä ilmeisimmin kannustusulvonta on tuottanut tulosta.

- Biisihän tuli enemmän kuin hyvään paikkaan. Ehkä se menestys on kiinni hyvästä tunnusbiisistä, Brädi virnuilee.

Hänelle korismenestys ei tullut yllätyksenä.

- Jätkät tuntee toisensa tosi hyvin ja niillä on loistava systeemi, joka onnistuessaan kaataa lähes kenet tahansa, mies maalailee.

Kaikki isot urheiluilmiöt lähtee maajoukkueen menestyksestä.

Brädi

Osa vannoutuneimmista korisfaneista on kritisoinut nopeasti laajalle levinnyttä innostusta. Räppärin mielestä on täysin ymmärrettävää, että menestys on lisännyt kiinnostusta lajiin.

- Hurmos on paikallaan ja toivottavasti kansa saa viimein kipinän. Kaikki isot urheiluilmiöt lähtee maajoukkuemenestyksestä. Sieltä ne pikkupojat löytävät lajin pariin ja kulttuuri kasvaa taas, Brädi toivoo.

Mikäli Suomen maajoukkue onnistuu nappaamaan Euroopan mestaruuden, Brädi lupaa saapua joukkueen kanssa torille laulamaan tunnusbiisiä.

- Lämmittää hirveesti, että viimein koriksesta puhutaan. Miellään lähden pyttyä hipelöimään ja siinä sivussa räppäämäänkin!

Susijengin osalta jatkopelit alkavat torstaina, jolloin vastassa on Kroatian joukkue.