Helsingin Kallion pyöräteitä aiotaan parantaa

Kaupunki suunnittelee kauan kaivattua uutta pyörätieväylää Helsinginkadulle.

Pyöräliikenne

Helsingin kaupunki suunnittelee Helsinginkadun pyöräilymahdollisuuksien parantamista. Tavoitteena on sujuva ja turvallinen pyörätie Mannerheimintieltä Hämeentielle.

Hämeentien ja Kirstinkadun välille on tarkoitus tehdä yksisuuntaiset pyöräkaistat ajoradan reunaan.

Helsinginkadun pohjoisreunaan Mäntymäen kohdalle on suunniteltu yksisuuntaista pyörätietä, joka erotettaisiin tasoerolla sekä ajoradasta että jalkakäytävästä.

Tällä hetkellä pyörätiet puuttuvat Hämeentien ja Kaarlenkadun väliltä sekä Helsinginkadun pohjoisreunalta Mäntymäen kohdalta.

Lisäksi aikomuksena on parantaa Töölönlahden reunaa kulkevaa pyörätietä.

Parkkipaikat Helsinginkadulla vähenisivät

Pyöräkaistojen rakentaminen poistaisi parikymmentä pysäköintipaikkaa Helsinginkadun itäpäästä. Kinaporinkadulla kadunvarsipysäköintiä voidaan muuttaa vinopaikoiksi, jolloin parkkipaikkoja tulee lisää.

Suunnitelman mukaan myös raitiovaunulinja 8:aa nopeutetaan Helsinginkadulla, kun Kustaankadun pysäkki poistetaan ja Kaarlenkadun ja Urheilutalon pysäkit yhdistetään Brahenkentän kohdalle.

Helsinginkadun liikennesuunnitelmiin voi tutustua 30. syyskuuta asti Kallion kirjastossa, kaupungintalon ilmoitustaululla ja infokeskus Laiturilla. Suunnitelmia voi kommentoida myös verkossa (siirryt toiseen palveluun).