1. yle.fi
  2. Uutiset

"Kokoomusnuorten johtajat ovat pukeneet omia mielipiteitään liiton mielipiteiksi"

Kokoomuksen Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja Pekka Leskinen ei ole lainkaan mielissään puolueen nuorisojärjestön kohutusta periaateohjelmasta. "Suurin osa tavoitteista on sietämättömiä ja niin kuin puoluesihteerikin sanoi, osin järjettömiä", hän sanoo.

Kokoomuksen Nuorten Liitto

Kokoomuksen Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja Pekka Leskinen kuittaa puolueen nuorisojärjestön paheksuntaa herättäneen periaateohjelman kokoomusnuorten johtohenkilöiden omina mielipiteinä.

Kokoomuksen nuorten liiton periaateohjelmassa ehdotetaan muun muassa kiintiöpakolaisten ottamisesta luopumista ja vähemmistövaltuutetun viran lakkauttamista. He poistaisivat myös laista pykälän, joka kieltää kiihottamisen kansanryhmää vastaan.

- Suurin osa ohjelman tavoitteista on Kokoomuksen puolueen näkökulmasta sietämättömiä ja niin kuin puoluesihteerikin (Taru Tujunen) sanoi, järjettömiä, Leskinen sanoo.

Takana on niin kovia arvoja puolustavia näkökulmia, että niiden takana ei missään tapauksessa voi olla suuri, vastuullinen puolue.

Pekka Leskinen

Hän arvioi kokoomusnuorten olleen viime vuodet sellaisten henkilöiden johdossa, "jotka ovat pystyneet omia mielipiteitä aika vahvasti Kokoomuksen nuorten liiton mielipiteiksi pukemaan".

"Kokoomus on keskustaoikeistolainen arvoliberaali puolue"

Jo ennen periaateohjelman julkituloa kokoomusnuorten tuore puheenjohtaja Susanna Koski sanoi Ylen haastattelussa, että nuorisojärjestön tehtävänä on toimia emopuolueen omanatuntona ja muistuttaa sitä oikeistolaisista aatteesta. Hän myös toisti mielipiteensä maanantaina periaateohjelmasta nousseen kohun jälkeen.

Kokoomuksen Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja myöntää, että nuorisojärjestöllä on sparraajan virka, mutta vain tiettyyn rajaan asti.

- Kokoomus on ollut puheenjohtaja (Jyrki) Kataisen kaudella entistä selkeämmin keskustaoikeistolainen arvoliberaali puolue. Kokoomuksen nuorten liiton ulostulot ovat viime vuosina erkaantuneet puolueen linjauksista hyvin voimakkaasti. Heidän avaustensa takana on niin kovia arvoja puolustavia näkökulmia, että niiden takana ei missään tapauksessa voi olla suuri, vastuullinen puolue, Leskinen sanoo.

Hän lisää vielä epäilevänsä, voiko "tämäntyyppiseltä arvopohjalta" nousta kokoomuksen puoluejohtoon kyvykkäitä henkilöitä tulevaisuudessa.

Lue seuraavaksi