Jemenin viranomaiset kiistivät kahdeksanvuotiaan hääyökuoleman

Viranomaisten mukaan uutinen kahdeksanvuotiaan tytön kuolemasta on virheellinen. Kuoleman alun perin paljastanut toimittaja pysyy kuitenkin tiukasti uutisen takana.

Ulkomaat

Jemenissä paikalliset turvallisuusviranomaiset ovat kiistäneet, että kahdeksanvuotias lapsimorsian olisi kuollut hääyönsä seurauksena Hajjan maakunnassa, kertoo Gulf News. Jemeniläiset tiedotusvälineet kertoivat sunnuntaina, että lapsi kuoli sisäiseen verenvuotoon hääyönsä jälkeen. Paikalliset ihmiset raivostuivat, minkä jälkeen viranomaiset kiirehtivät kiistämään tapahtuman.

Kuoleman alun perin paljastanut toimittaja pysyy kuitenkin tiukasti uutisen takana. Hän sanoo, että uutinen perustui tytön naapureiden kertomukseen.

- He ovat valmiita todistamaan tässä asiassa. Uskon, että viranomaiset pyrkivät hautaamaan uutisen, sanoi toimittaja Mohammad Radman Gulf Newsin mukaan.

Paikallinen viranomainen puolestaan sanoo olleensa yhteydessä tytön isään, joka on kiistänyt sekä avioliiton että tyttärensä kuoleman.

Myös jemeniläinen lasten oikeuksia ajava kansalaisjärjestö SEYAJ sanoo saaneensa viranomaisilta tiedon, ettei kuolemaa ole tapahtunut. Järjestö on myös lähettänyt alueelle omia tutkijoitaan, joiden alustavien tietojen mukaan uutinen ei pidä paikkaansa.