Koe uusi yle.fi

Lahden metsäraiskauksesta kahden vuoden tuomio

Pakettiauton kyytiin aamuyöllä noussut nainen joutui raiskaajan uhriksi viime kesäkuussa Lahdessa. Autoa oli lähdetty kuljettamaan Jalkarannan suuntaan, mutta nainen ei päässyt autosta pois. Kun hän myöhemmin pääsi pakenemaan, miehen onnistui saada uhrinsa kiinni metsikössä.

Kotimaa

Tapaus sattui Lahdessa kesäkuun 4. päivänä aamuyöllä kello kolmen jälkeen. Nainen oli mennyt autoon oma-aloitteisesti matkustajaksi. Autossa oli kaksi miestä, joista toinen kuljettajana. Nainen oli pyrkinyt autosta pois Jalkarannantien alkupäässä, mutta siihen ei suostuttu.

Kun auto oli myöhemmin pysäytetty, nainen oli lähtenyt juoksemaan karkuun. Matkustajana ollut mies lähti perään ja tavoitti naisen metsiköstä, kaatoi tämän sekä repi housut pois. Sen jälkeen mies oli ollut sukupuoliyhteydessä vastoin naisen tahtoa.

Tilanteen päättyä nainen oli paennut paikalta ja hakenut apua lähistön lähistöllä asuvilta. Tapauksesta epäilty mies kiisti syytteen. Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa hän tunnusti olleensa sukupuoliyhteydessä, mutta kiisti pakottamisen.

Käräjäoikeus perusteli näytön laboratorion lausuntoon, naisen vammoihin sekä todistajan havaintoihin naisen hakiessa apua. Käräjäoikeus tuomitsi 28-vuotiaan romanialaisen miehen vapaudenriistosta ja raiskauksesta vankeuteen kahdeksi vuodeksi. Hänen on korvattava uhrille kärsimys ja sairaanhoitokuluja noin 1 000 euroa sekä kärsimyksestä 6 000 euroa.