Katainen Kiinassa: Kokoomus eri mieltä kuin nuorisojärjestö - puhuttelusta ei vielä päätöstä

Katainen kommentoi Kokoomusnuorten kohua herättäneitä linjauksia Yle Uutisille Dalianissa Kiinassa, missä hän tapasi Kiinan pääministerin ja osallistuu kansainväliseen talousfoorumiin.

Kotimaa
Pääministeri Jyrki Katainen tapaa Kiinan pääministerin Li Keqiangin.
Pääministeri Jyrki Katainen tapasi Kiinan pääministerin Li Keqiangin Pekingissä 10. syyskuuta.Yle

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ei ole vielä päättänyt, aikooko hän ottaa puhutteluun kokoomusnuorten puheenjohtajan Susanna Kosken. Katainen sanoutuu irti nuorisojärjestön linjauksista muun muassa työehtosopimuksen yleissitovuuden ja kansanryhmää vastaan kiihottamisen kieltävän lakipykälän poistamisesta.

Internetissä on levinnyt vanhaYoutube-video, jossa Katainen kehuu Koskea. Pääministeri kehotti asettamaan asiat mittasuhteisiinsa.

Sanat ovat tekoja. Ihmisarvoa ja ihmisten perusoikeuksia pitää turvata sekä teoilla mutta myös sanoilla.

Jyrki Katainen

- Tuin Susanna Koskea kaksi ja puoli vuotta sitten eduskuntavaaleissa sadan muun kokoomuksen kansanedustajaehdokkaan ohella ja tulen tukemaan meidän ehdokkaita myös jatkossa, Katainen sanoi.

Pääministeri tyrmäsi väitteet, joiden mukaan sananvapaus vaatisi kansanryhmää vastaan kiihottamista kieltävän pykälän muuttamista.

- Sanat ovat tekoja. Ihmisarvoa ja ihmisten perusoikeuksia pitää turvata sekä teoilla mutta myös sanoilla, Katainen muotoili.

"Pöllöimmät ideat karsiutuvat matkan varrella"

Katainen huomautti myös, ettei kokoomus kannata työehtosopimuksen yleissitovuudesta luopumista.

- Yleissitovuus tarkoittaa yleensä vähimmäissuojaa ja se pitää työelämässä olla.

Yleissitovuus tarkoittaa yleensä vähimmäissuojaa ja se pitää työelämässä olla.

Jyrki Katainen

Pääministerin mukaan näin kilpailukyky vahvistuu, työpaikat lisääntyvät ja työnteon kestävyys pystytään turvaamaan.

Katainen kuittasi Kokoomusnuorten linjaukset radikaalina ajatteluna, jota on historian varrella ollut kaikkien puolueiden nuorisojärjestöissä.

- Yleensä pöllöimmät ideat karsiutuvat kyllä matkan varrella.

Katainen painotti, ettei voi ottaa kantaa nuorisojärjestön tavoiteohjelman yksityiskohtiin, koska ei ole nähnyt tavoiteohjelmaa.

Katainen ilmoitti jo eilen tiistaina Facebook-sivullaan (siirryt toiseen palveluun), ettei hyväksy kokoomusnuorten esittämiä ajatuksia esimerkiksi kansanryhmää vastaan kiihottamisen poistamisesta laista.

Katainen kommentoi asiaa Yle Uutisille Dalianissa Kiinassa, missä hän tapasi Kiinan pääministerin Li Keqiangin ja osallistuu kansainväliseen talousfoorumiin.