Syysilta tuo varusmiehet veteraanikeräykseen

Varusmiehet keräävät jälleen varoja veteraanien hoitoon. Kainuun prikaatissa miesten lähettäminen ympäri rekrytointialuetta vaatii melkoisen suunnittelun. Ovelle tulijat pitää myös varustaa tarvittavalla tiedolla. Nurinaa ei kuulu, sillä keräyspäivä on vaihtelua ja veteraaneille löytyy varuskunnasta kunnioitusta.

Kotimaa
Varusmies keräämässä varoja veteraanien hyväksi.
Sotiemme veteraanit

Kansallinen veteraanikeräys vaatii Kainuun Prikaatista miehiä maailmalle kaikkiaan 15 yksikön verran. Kokkolaan syyskuisena keskiviikkona kuljetettiin sata miestä toisesta viestikomppaniasta. Kyseessä on palvelus, kuten muinakin päivinä, muistuttaa tiedottaja Satu Hujanen.

– Täällä armeijassa me käsketään.

Keräysaikaa oli Kokkolassa muutama iltainen tunti ja sen jälkeen miehet palaavat varuskuntaan. Nurinaa työstä ei ole kuulunut.

– Kyllä varusmiehet täällä veteraaneja kunnioittavat ja mielellään heille keräävät. Ja se on myös vaihtelua kasarmielämään.

Tietopaketti eväänä

Kainuun prikaatille kyseessä on iso projekti, koska rekrytointialue on laaja: Pohjois-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Pohjois-Savo, Kainuu ja tulevaisuudessa Hujasen arvion mukaan myös Pohjois-Karjala. Yhteyttä pidetään useisiin paikkakuntiin ja ajankohtia sovitellaan, jotta saadaan paketti kuntoon.

Varusmiehille annetaan mukaan info, jossa kerrotaan keräyksen taustoista, veteraaneista ja näiden historiasta.

– Jos varusmies ilmaantuu oven taakse, häneltä voi tietysti kysyä, miten hän on asiaan perehtynyt ja mitä varoilla on tarkoitus tehdä.

Kerätyt varat jäävät kunkin keräyspaikkakunnan veteraanien hyväksi. Niillä tuetaan esimerkiksi silmälasien ja lääkkeiden hankintaa.