Thaipoimijat jatkavat protestiaan

Sotkamolainen marjanpoimintayritys Ber-Ex on siirtänyt yön aikana 24 thaimaalaista marjanpoimijaa kuohunnan kohteena olleelta Saarijärven majoituspaikasta leirintäalueelle Juukaan. Siirrosta kertoi ensin Kainuun Sanomat. Saarijärvelle jäi 50 olojaan ja tulojaan protestoivaa poimijaa. Asian selvittely jatkuu.

Kotimaa
Marjanpoiminta, Saarijärvi thaipoimijat
Tunteet kävivät välillä kuumina Saarijävellä thaipoimijoiden leirillä, jonne saapui myös Ber-Ex-yhtiön edustaja.Jori Asikainen / Yle

Marjanpoimintayritys Ber-Ex teki illan ja yön aikana tunteja kestäneen poimijoiden siirto-operaation Saarijärvellä puhjenneiden erimielisyyksien takia, sanoo toimitusjohtaja Kari Jansa.

- Siirryimme Saarijärven majapaikasta kello 22 - 04 välisenä aikana autokolonnana leirintäalueelle Juukaan. On harmi, että liikkeelle lähti se osa väestä, joka oli löytänyt Saarijärveltä hyvät marjapaikat.

Jansa toteaa Yle Kainuulle, että huonoista oloista ja marjapaikoista sekä liian pienistä tuloista yhtiölle valittaneet 50 poimijaa eivät ole suostuneet lähtemään Saarijärveltä. Poimijat pitävät muun muassa poimintaan osoitettuja autoja panttinaan.

Ylen tietojen mukaan poimijat ovat tekemässä rikosilmoitusta oloistaan. Olojaan protestoivat poimijat ovat saaneet tukea muun muassa Vasemmistoliiton kansanedustaja Eila Tiaiselta, joka on vaatinut tänään, että thaimaalaisille marjanpoimijoille tulisi taata vähimmäispalkkainen työsuhde.