Sananen – Kiihottaminen sallittu

Kokoomusnuoret sallivat kiihottamisen. He ovat niin hyvännäköisiä, että kiihottavat usein jo pelkällä olemuksellaan.

Näkökulmat
Mikko Maasola
Sanna Pirkkalainen / Yle

Vaasan veri ei vapise. Se pakkautuu määrätietoisesti päättävään elimeen. Se joka johtaa, on odotetun määrämittainen ja olemukseltaan ihanan jämäkkä.

Puhun nyt etupäässä Suskista, vaikka alapääkin kummittelee. Vaasalainen kolmekymppinen Suski, kokoomusnuorten tuore puheenjohtaja, on niin sanotusti breikannut. Julkisuus on saatu. Uskottavuus on saatu. Palkinto tulee myöhemmin.

Odotan jo heleää puhelinsoittoa, jossa vakuutetaan, että ”Suski on oikeasti ihana ihminen”. Niin onkin. Se vain ymmärtää miten tätä peliä pelataan. Se on hänen virheensä juuri nyt. Näiden tuskaisten päivien palkinto tulee Suskille myöhemmin, saamme nähdä.

Politiikka on perusluonteeltaan seksuaalista.

Maallikkosaarnaaja Maasola

Politiikka ei ole ollut vuosikymmeniin niin kiihottavaa kuin nyt. Kun katson silmämunat sumeina samassa kuvassa Kanervan Ikeä ja Suskia, tajuan että ei ole kysymys sukupolvien välisestä kuilusta vaan polvien välisestä kuilusta. Politiikka on perusluonteeltaan seksuaalista.

Mitä voin tehdä sinulle, että teet hyvää minulle? Poliitikon pitää tehdä itsestään haluttava, avoimen seksuaalinen. Että ensin piiritoimiston väki kiihottuisi, että äänestäjät alkaisivat haluta ja kolmatta eduskuntakautta ajatellen pitäisi saada vielä naistenlehtien toimittajatkin kiimasta törsölleen – hänet me haluamme kanteen, syvään uurrettuna, mutta minkä väristä huulipunaa me sille laitetaan!?

Puoluepeli on julkista räsypokkaa. Kuka uskaltaa paljastaa eniten? Alitajuiset haaveet ovat hengästyttävää luettavaa. Kun luen kokoomusnuorten tulevaisuusselontekoa, olo on kuin lukisi salaa tyttöystävänsä päiväkirjaa. Monia vähän tuhmia ajatuksia, jotka tuntuvat kuitenkin tuottavan häpeänsekaista mielihyvää. Haluaa ulos, ennen kuin kiihottuu liikaa ja sotkee kaiken.

Kokoomusnuoret haluavat puheenjohtajansa Suskin suulla sallia kiihottamisen. Taisi olla kansanryhmää vastaan kiihottamisen. Ajatus on vastenmielinen, mutta ymmärrettävä. Kun on koko poliittisen pelin ajan ollut tekemisissä kiihottamisen käsitteen kanssa, siitä on tullut elämäntapa.

Jokainen mies tietää mitä SE tarkoittaa.

Maallikkosaarnaaja Maasola

Kaikessa hyvässä erotiikassa on ripaus huumoria. Sitä tarjoaa tässä emopuolue Kokoomus. Emopuolueen Katainen ja erityisesti Kanerva ovat tuomitsevinaan jyrkät sanamuodot, mutta nämä herrat eivät todellisuudessa muniaan ja murheita haudo. Viime eduskuntavaalien aikaan Kanerva kehui vaasalaista Suskia huippufriiduksi ja kantoi jopa vaalitilaisuuksissa I LOVE SUSKI -viiriä. Katainen taas on ylistänyt aiemmin, että Suskin läsnäolo on energisoivaa. Jokainen mies tietää mitä SE tarkoittaa.

Vielä heinäkuussa kokoomusnuorten Suskin tukka oli auki. Nyt se on pysyvästi kiinni. Siinä on puolueettoman raadin mielestä malliesimerkki aikuisviihdyttävästä nutturasta. Tekee häijyä katsoa sitä pitkään.

En voi katsoa muutenkaan pitkiä aikoja kokoomusnuoria. Tulee vain tuhma olo. Vaikka on täydet jakkupuvut ja itsellä ehkäisyvälineenä muovipussi. Kaikki ovat niin hyvännäköisiä. Paljon paremman näköisiä kuin meidän lapset. Vaan ovatko ne kauniita?

VASTAKKAINASETTELUN AIKA ON OHI. Uskoitko koskaan tuota järjetöntä lausetta? Mies ja nainen asettuvat tänäkin iltana vastakkain ja asettelevat pienet asiat vastakkain. Vastakappaleet. Kitkaa syntyy, mutta näin asiat tulevat aina olemaan.

Ja pahalta näyttäväkin voi olla palvelus. Kokoomusnuoret ovat köyhän asialla. Tällaista boostia leipäjonolainen tarvitsi. Tässä ajassa sisu ei synny helposti, kun poliitikot sanovat kilvan ei mitään. Nyt akku on ladattu arjen taisteluita ajatellen.

Sieraimet ovat laajentuneet ja ymmärrys siitä, mikä on mitäkin.

Lähteet: Maallikkosaarnaaja Maasola