Kokoomuksen Toivakka puolueen nuorille: "Minäminä-ajattelu vähemmäksi!"

Kansanedustaja Lenita Toivakan mukaan millään poliittisella järjestöllä ei ole oikeuksia loukata perusoikeuksia.

Kotimaa
Lenita Toivakka
Lenita ToivakkaYle / Juho Liukkonen

Eteläsavolainen kokoomuksen kansanedustaja Lenita Toivakka kritisoi kokoomusnuorten tapaa tuoda itseään julkisuuteen. Esimerkiksi vastavalittu kokoomuksen nuorten liiton puheenjohtaja Susanna Koski on onnistunut tuomaan nimensä monien huulille viimeaikaisilla lausunnoillaan. Toivakan mielestä osalla puolueen omista nuorista on julkisuuden hakuisuus mennyt jo yli.

- Joku raja täytyy olla. Perusoikeuksia ei ole oikeutta loukata millään poliittisella järjestöllä. Ihmisoikeuksia pitää kunnioittaa. Tässä tavoitellaan oman poliittisen profiilin nostoa, koska tiedetään, että perinteisillä poliittisilla rakentavilla kannanotoilla ei julkisuuteen päästä, Toivakka kertoo.

Kokoomusnuorten periaateohjelman linjaukset ovat Toivakan mielestä järkyttäviä ja kaukana kokoomuksen arvoista. Kokoomusnuoret linjasivat periaateohjelmaluonnoksessaan, että esimerkiksi lakipykälä, joka kieltää kiihottamisen kansanryhmää kohtaan tulisi poistaa. Lisäksi he poistaisivat vähemmistövaltuutetun viran sekä esimerkiksi työehtosopimuksen yleissitovuuden. Toivakka aikoo keskustella kokoomuksen nuorten liiton puheenjohtaja Susanna Kosken kanssa.

- Uskon, että puoluehallituksessa keskustellaan ja olen itsekin ilmoittanut, että minäkin kokoomusnaisten puheenjohtajana haluan keskustella hänen kanssaan, Toivakka pamauttaa.

- Toivoisin, että asioita katsottaisiin laajemmasta perspektiivistä ja se "minäminä-ajattelu" jätettäisiin vähemmälle.