Stockmann aikoo avata 100 Lindexiä Kiinaan

Konserni lähtee ensimmäistä kertaa kokeilemaan kasvavia Kiinan markkinoita. Stockmann osti ruotsalaisen Lindex-muotiketjun 2007.

talous

Tavaratalokonserni Stockmann aikoo laajentaa merkittävästi Lindex-vaatemerkkinsä markkinoita avaamalla sata myymälää Kiinaan.

Kumppanuus on isoin askel, jonka Lindex on ottanut kansainvälisissä toiminnoissaan.

Stockmann

Liikemäärän lisäys on huomattava, sillä tällä haavaa myymälöitä on eri maissa yhteensä 470. Sata kiinalaista Lindexiä tarkoittaisi tuplamäärää siitä, montako kauppaa on nyt Suomessa.

Lindex on tähän mennessä valloittanut toistakymmentä maata Puolasta Norjaan ja Arabiemiirikuntiin. Kiinassa Stockmann tekee franchising-sopimuksen kiinalaisen suuryhtiön kanssa.

Ensimmäinen Kiinan Lindex avataan ensi vuonna Shanghaihin. Sadannen myymälän avajaiset osuisivat arviolta vuodelle 2018.

– Kumppanuus on isoin askel, jonka Lindex on ottanut kansainvälisissä toiminnoissaan, ja se kiihdyttää muotiketjun kansainvälistä laajentumista, Stockmann sanoo pörssitiedotteessa.

Emokonsernikaan ei ole aiemmin uskaltautunut Kiinan markkinoille.

Lindexejä pyörittää Kiinassa monialajätti Suning, joka lukeutuu maan 50 suurimman yhtiön joukkoon.

Stockmann osti ruotsalaisen Lindex-muotiketjun 2007. Ruotsi on edelleen ketjun näkyvin markkina yli 200 myymälällä.

Toinen Stockmannin omistama vaatekauppa on suomalainen Seppälä. Konserni myi tänä vuonna pois espanjalaisen Zaran myymälät, joista sillä oli franchising-sopimus.