Ypäjän hevosopistolla suruliputus – opiskelija menehtyi esteharjoituksissa

Ypäjän hevosopiston opiskelija on menehtynyt Koski TL:ssä harvinaisessa onnettomuudessa esteradalla. Hevonen kompastui yksityisen hevostallin esteradalla ja kaatui nuoren naisen päälle, joka menehtyi heti.

esteratsastus

Nuori esteratsastaja menehtyi tiistaina kilpailuharjoituksessa yksityisessä ratsastuskoulussa Koski TL:ssä Varsinais-Suomessa. 16-vuotias nuori nainen opiskeli Ypäjän Hevosopistolla, jossa viesti kuolemantapauksesta on otettu raskaasti. Suru on aiheuttanut myös muutoksia koulupäivään.

Opiston rehtori Jukka Kujalan myöntää, että opistolla oli lippu keskiviikkona puolitangossa ja koululla on annettu kriisiapua. Menehtyneen oppilaan tapausta Kujala ei voi kommentoida.

Varsinais-Suomen poliisin mukaan 16-vuotiaan tytön ratsastama poni sai yksityisen hevostallin esteradalla 80 cm korkean esteen kohdalla puomin etujalkojensa väliin ja kaatui. Nainen jäi ratsunsa alle.

Paikalle saatiin heti elvytysryhmä, mutta se ei saanut uhria enää virkoamaan. Ratsastajalla oli kypärä päässä ja asianmukaiset varusteet.

Poliisi tutkii tapausta kuolemansyyn tutkintana.

Ilta-Sanomien haastattelema Suomen Ratsastajainliiton Fred Sundvallin mukaan ratsastajan kuolemaan päätyvä onnettomuus on esteradalla todella harvinainen. Hän ei muista uraltaan aiempaa tapausta.