1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kotkansaaren sairaala kiinnostaa yhä sijoittajia

Kotkan tilapalvelujohtaja Osmo Pehkonen toivoo, että ideat muuttuvat teoiksi jo syksyllä. Kotka on myynyt tänä vuonna rakennuksiaan muutamalla miljoonalla eurolla.

Kotkansaaren sairaala poistuu käytöstä vuoden 2011 loppuun mennessä. Kuva: YLE / Antti Kolppo

Kotkansaaren sairaalan myyntiponnistelut jatkuvat. Kotkan tilapalvelujohtaja Osmo Pehkonen kertoo, että keväästä lähtien eri tahot ovat hioneet kauppaa. Pehkosen mukaan yhtä ideaa työstetään ja hanke kiinnostaa suomalaisia rahoittajia, jotka luottavat uudistuvan E-18 -tien vetovoimaan.

- Ideasta en voi puhua sen tarkemmin, koska se on liikesalaisuus, sanoo Pehkonen

Sairaalassa on tilaa noin 10 000 neliötä. Pehkosen mukaan kaavamuutoksilla olisi mahdollista saada rakennusoikeutta vielä kymmenelle tuhannelle lisäneliölle.

- Toivon, että hanke konkretisoituu vielä syksyn aikana, lisää Pehkonen.

Kiinteistösuunnitelmat päivitettävä

Kotka on tammi-elokuun aikana myynyt rakennuksiaan runsaan 4,2 miljoonan euron edestä. Valtaosa rahoista tuli Eskolan palvelutalon myynnistä.

- Taantuma ja alavireinen tulevaisuuden kuva tuntuvat myynnissä, valottaa Pehkonen.

Kotkan kaupunki on järjestellyt kiinteistöjään niin sanottuihin salkkuihin. Osa on myytävien salkussa. Tilanne elää muun muassa kouluverkkopäätösten myötä.

- Teen kiinteistösalkutuksesta uuden esityksen valtuustolle.

Tilannetta muuttaa Pehkosen mukaan muun muassa kaavailu aikaistaa Jäppilän koulun lakkautusta. Myös Wärtsilän alue Puistolassa vaatii päivittämistä.