1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Valtiovarainministeri Urpilainen: Valtionyhtiöt voisivat luopua johtajien palkankorotuksista

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen on vedonnut eduskuntakeskustelussa valtionyhtiöihin johtajien palkankorotuksista pidättäytymiseksi. Urpilaisen mielestä palkankorotuksista luopuminen oli tärkeä moraalinen viesti liittoneuvotteluihin laajasta ja maltillisesta palkkaratkaisusta.

Kuva: Yle

Valtiovarainministerin mielestä valtionyhtiöiden pidättäytyminen johtajien palkankorotuksista olisi tärkeä moraalinen viesti. Urpilainen uskoo, että johtajien ja ehkä yhtiöiden hallitusten jäsenten luopuminen palkkioiden korotuksista voisi vaikuttaa myönteisesti laajan ja maltillisen työmarkkinaratkaisun syntymiseen.

- Olisi hyvä asia, jos erityisesti valtionyhtiöiden johdossa voitaisiin tehdä sentyyppinen linjaus, että yritysten johto pidättäytyy korotuksista ja ehkä myöskin hallitusten jäsenten osalta pidättäydyttäisiin palkkionkorotuksista, sanoi valtiovarainministeri.

- Se olisi tärkeä moraalinen viesti yhteiskuntaan tilanteessa, jossa kaikki, myöskin palkansaajat ovat omalta osaltaan tinkimässä vaikeassa taloudellisesssa tilanteessa, arvioi Urpilainen.

Urpilainen käytti puheenvuoronsa keskustelussa, jossa käsiteltiin eduskunnan tarkastusvaliokunnan mietintöä valtionyhtiöiden ylimmän johdon palkitsemisesta.

Työntekijä- ja työnantajaliitot neuvottelevat parhaillaan palkkojen kokonaisratkaisun soveltamisesta liittokohtaisesti.