Lady Adele on diiva, jota jo 500 omistajaa palvoo

Mikkelin raviliigan hevonen Lady Adele, tuttavallisemmin Alli, on antanut jo diivan elkeitä nuoresta iästä huolimatta. Puolentoista vuoden ikäinen tamma on kotiutunut sujuvasti Juvan Kettulaan, Jani Ruotsalaisen hevostalliin.

urheilu
Taru Silaste, Jani Ruotsalainen ja Lady Adelen
Mikkelin raviliigan manageri Taru Silaste ja valmentaja Jani Ruotsalainen uuden silmäterän, Lady Adelen kanssa.Kalle Purhonen / Yle

Ypäjän hevoshuutokaupasta ostettu hevonen on heti alkuun näyttänyt luonteensa.

- Se on oikein kovaluontoinen tamma. Se on kiva käsitellä ja oikein kiltti, mutta sillä on kova oma tahto, kertoo Mikkelin raviliigan valmentaja Jani Ruotsalainen.

Kaikista hevosista ei suinkaan tule menestyviä ravihevosia ja valmennusprojekti on pitkäjänteistä hommaa.

- Hevoset on kuin pieniä lapsia. Niitä aletaan opettamaan hissun kissun. Ne menee sitten lenkki lenkiltä eteenpäin. Jotkut oppii nopeammin, jotkut hitaammin. Se on pitkä projekti, mutta hyvin palkitseva monta kertaa, summaa Ruotsalainen.

Lady Adele tähtää kilparadoille kolmivuotiskaudellaan

Mikkelin raviliigaan on tällä hetkellä lähtenyt mukaan lähes viisisataa osakasta. Osakkaat varmasti jo odottavat innolla, että pääsevät seuraamaan oman hevosensa kilpailemista raviradalla.

- Jos oikein hyvin kehittyy niin ensi syksynä olemme mukana parissa startissa. Todennäköistä on, että vasta kolmivuotiskaudella ajetaan kilpaa, kertoo Ruotsalainen.

Tavoitteista Lady Adelen kanssa Ruotsalainen on vielä varovainen.

- Jonkunnäköinen odotusarvo on hevosen suvuista. Kunhan päästään treenaamaan kunnolla ja ollaan ajettu jonkun aikaa niin siitä se alkaa sitten hahmottumaan, hän toteaa.

Alli sai ensimmäiset meriitit jo huutokaupassa

Mikkelin raviliigan manageri Taru Silaste luonnehtii uutta tulokasta oikeaksi ladyksi ja diivamaiseksi.

- Alli äänestettiin huutokaupan kaunemmaksi, josta se diivaus vielä lisää kasvaa kun missikisatkin voittaa, naurahtaa Silaste.

Viidensadan omistajan ryhmä tuo mukanaan pieniä haasteita. Olisi mahdottomuus, jos kaikki voisivat milloin vain mennä tapaamaan uutta silmäteräänsä.

- Minun kautta järjestetään tapaamiset Allin kanssa. Käydään sitten porukalla moikkaamassa, toteaa Silaste.

- Onhan Lady Adelella paljon omistajia niin kyllähän se kaiken huomion ansaitsee, jatkaa Ruotsalainen.