Kuopion nuorisokuoro on Ylen Vuoden nuorisokuoro

Valintaa perustellaan Kuopion Nuorisokouron monipuolisuudella. Ylen klassisen musiikin toimitus on valinnut Vuoden nuorisokuoron vuodesta 1988 lähtien.

musiikki
Kuopion Nuorisokuoron kevätkonsertti toukokuussa 2010.
Mikko Mäntyniemi

Yleisradion Vuoden nuorisokuoroksi kaudelle 2013 - 2104 on valittu Kuopion Nuorisokuoro. Vuonna 2005 perustetun kuoron laulajat ovat 14 - 24-vuotiaita.

Ylen klassisen musiikin toimitus on valinnut Vuoden nuorisokuoron vuodesta 1988 lähtien. Valinnalla halutaan tukea suomalaista, korkeatasoista nuorisokuorotoimintaa. Tänä vuonna valinnassa kiinnitettiin huomiota erityisesti nuorten omaehtoiseen toimintaan sekä ohjelmistolliseen monipuolisuuteen

Kuopion Nuorisokuoro tuo ohjelmistossaan esiin musiikkia laajasti ja monipuolisesti. Taitavista nuorista koostuva joukko taipuu niin klassiseen kuorolauluun kuin rytmimusiikkiinkin.

Kuoron taustayhteisönä toimii Kuopion Nuorisokuoroyhdistys, jonka jäsenet ovat kaikki kuoron laulajia. Nuoret siis itse hallinnoivat kuoroaan, vaikuttavat päätöksiin esiintymisistä, ohjelmistosta, toiminnasta ja rahoituksesta.

Kuoro on tehnyt yhteistyötä vuosien varrella lukuisten artistien kanssa, näistä mainittakoon muun muassa lauluyhtye The King’s Singers.