Kouluviestikarnevaali kerää Vaasaan liki 2000 juoksijaa

Vaasan Kaarlen kenttä täyttyy torstaina nuorista urheilijoista, kun järjestyksessään toinen Kouluviestikarnevaali starttaa. Kaikkiaan juoksijoita on tällä kertaa mukana lähes kaksituhatta. Mallia on otettu ruotsinkielisten koulujen Stafett-karnevaalista.

urheilu

Vaasan Kaarlen kentällä juostaan torstaina toista kertaa Kouluviestikarnevaaleissa. Pohjalaismaakuntien yhteinen tapahtuma kerää lähes 2000 monenikäistä juoksijaa aina ekaluokkalaisista toisen asteen opiskelijoihin.

Vaasan seudun urheiluakatemian tavoitteena on kasvattaa tapahtumasta lähivuosina valtakunnallinen karnevaali.

– Meillä on tavoitteena saada Suomeen 20 aluekilpailua, ja meillä on jo vuoden päästä tavoitteena saada 10 paikkakuntaa mukaan. Kun olemme saamme levitettyä aluekilpailuverkoston mahdollisimman laajalle, voimme ajatella ensimmäistä valtakunnallista finaalitapahtumaa. Se järjestettäsiiin Vaasassa. Aikaisintaan se voisi tapahtua vuonna 2016, kertoo tapahtuman pääkoordinaattori Riitta Pääjärvi-Myllyaho.

Kouluviestikarnevaalissa juostaan sukkulaviesti, 4 x 100 metrin viesti ja pidemmät viestit, joissa matkat vaihtelevat 200 ja 800 metrin välillä. Viestijuoksujen ohella on myös oheiskilpailu kannustusjoukoille.

– Meillä on tänä vuonna myös huutosakkikilpailut. Se tarkoittaa, että katsomossa myös kannustajat kilpailevat keskenään siitä, kuka kannustaa luovimmalla ja innokkaimmalla tavalla, Pääjärvi-Myllyaho sanoo.

Kouluviestikarnevaalin esikuvana on ruotsinkielisten koulujen vastaava tapahtuma Stafettkarnevalen.