Nuorilta kokoomuslaisilta kannanotto: Olemme suvaitsevaisia ja avoimia

Parisenkymmentä kokoomuksen nuorta jäsentä on allekirjoittanut kannanoton, jonka mukaan valtaosa puolueen nuorista jäsenistä on myötätuntoisia ja suvaitsevaisia ihmisiä eivätkä he ole samaa mieltä Kokoomuksen nuorten liiton linjausten kanssa.

politiikka

Joukko kokoomuksen nuoria jäseniä on julkaissut kannanoton, jossa halutaan korostaa puolueen avoimuutta, suvaitsevaisuutta ja kansainvälisyyttä. Kannanoton ovat allekirjoittaneet parisenkymmentä kokoomuslaista nuorta, jotka toimivat esimerkiksi kaupunginvaltuutettuina.

Kokoomuksen nuorten liitto linjasi paheksuntaa aiheuttaneessa ensi vuoden tavoiteohjelmassaan, että esimerkiksi kansanryhmää vastaan kiihottaminen pitäisi poistaa laista.

Keskiviikkona julkaistussa kannanotossa tähdennetään, että kokoomus on laaja puolue, jonka nuorista jäsenistä valtaosa on myötätuntoisia ja suvaitsevaisia ihmisiä. Sen mukaan suuri joukko kokoomuslaisia nuoria vaikuttaa erilaisissa tehtävissä, eikä heillä ole juurikaan tekemistä Kokoomuksen nuorten liiton nykyisen linjan kanssa.

- Media on uutisoinut asiasta yksipuolisesti ja nuoria kokoomuslaisia on leimaantunut. Itsellenikin on tullut kyselyitä ajattelenko samalla tavalla, sanoo keskiviikkoisen kannanoton allekirjoittanut vaasalainen kaupunginvaltuutettu Daniel Lahti.