Haavisto: Suomen pitäisi osallistua YK:n operaatioon Syyriassa

Kansanedustaja Pekka Haaviston mielestä Suomen pitäisi tarjota apua YK:lle, jos järjestö saa mandaatin toimia Syyriassa.

Syyria

Kansanedustaja ja ulkoasiainvaliokunnan jäsen Pekka Haavisto (vihr.) katsoo, että Suomen on osallistuttava Syyria-operaatioon, jos YK saa mandaatin toimia. Haaviston mielestä Suomi voisi tarjota YK:lle esimerkiksi laboratorio-osaamisaaan. Toimiminen Syyriassa vaatisi hyväksynnän niin Syyrian hallinnolta kuin oppositiolta.

- Kyllä se on minusta meidänkin vastuulla, että saadaan rauhanomaisen ratkaisu tähän tilanteeseen, Haavisto sanoo Ylen A-studion haastattelussa.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak on Haaviston kanssa samaa mieltä. Hän toteaa, että Suomella on nyt hyvä tilaisuus täyttää juhlapuheiden lupaukset.

- Meillä olisi kevyesti kyky lähettää sinne pataljoona, siis satoja henkilöitä. Ei vain kemiallisen sodankäynnin asiantuntijoita ja tutkijoita, vaan tietenkin siellä tarvitaan logistiikkaa, tiedustelutietoa, suojajoukkoja ja kaikkea muuta, Salonius-Pasternak sanoo.

Syyriaan meneminen ei tulisi Suomelle halvaksi, mutta Haavisto muistuttaa konfliktin maksavan jo nyt Suomelle lisääntyvinä pakolaismäärinä.