1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Stellan Janne Sivonen edistää paikallisten bändien tietä huipulle

Stella lopetti mutta yhtyeen säveltäjä-sanoittaja Janne Sivonen löysi uuden työn Joensuun Popmuusikot ry:n Pumppu 013-projektin tuottajana.Projektin tavoite on parantaa paikallisten musiikintekijöiden liiketoimintamahdollisuuksia ja siloittaa bändien tietä tähtiin.

Kuva: Esa Pietarinen / Yle

Stella soitti viimeisen keikkansa lauantaina 7. syyskuuta Kerubissa Joensuussa. Stella julkaisi uransa aikana neljä studioalbumia, joista Kuuntelija, Pelkääjän paikalla ja Löytäjä saa pitää-albumit ovat myyneet kultaa.

Stella esiintyi jäähyväiskesänään parikymmentä kertaa, kaikenkaikkiaan Stella teki Janne Sivosen muistin mukaan yli 300 keikkaa. Vieläkö Stella palaa joskus?

- Ei pitäis koskaan sanoa ei koskaan, jos vuosien päästä tulee ajatus paluusta niin katsotaan sitten. Mutta ei meillä tähän liittynyt sellaista ajatusta, että sitten kun me joskus palataan vaan ajatus oli, että nyt me lopetetaan.

- Päällimmäisenä tunteena on nyt  lähinnä väsymys, sillä viimeiset keikat olivat intensiivisiä ja tunteikkaita ja takana on pitkä kesä, sanoo Janne Sivonen.

Uusi työ Popmuusikoiden tuottajana

Stellan lopetettua Janne Sivonen jatkaa musiikin parissa. Hänen toimii Joensuun Popmuusikot ry:n hallinnoimman Pumppu 013-hankeen tuottajana. Hanke on osa Teoston käynnistämää valtakunnallista liikettä, jolla pyritään tekemään kotimaisesta musiikinharrastuksesta tekijöille taloudellisesti kannattavampaa.

 Hankkeessa tuetaan yksilöllisesti pohjoiskarjalaisia musiikintekijöitä avustamalla liiketoiminnallisissa valmiuksissa, markkinoinnissa ja tarpeen vaatiessa säveltämisessä, sanoittamisessa ja tuottamisessa.

- Aluksi tehdään vuosisuunnitelma, tämä hanke kestää 2015 kevääseen saakka. Pähkinän kuoressa tässä on kaksi tasoa. Ensinnäkin pyritään löytämään hyviä bändejä ja artisteja ja edistämään näiden    mahdollisuuksia päästä eteenpäin, eli ihan käytännössä järjestää bändeille näyttöpaikkoja levy-yhtiön edustajien ja keikkamyyjien edessä.

Pyritään löytämään hyviä bändejä ja artisteja ja edistämään näiden mahdollisuuksia päästä eteenpäin

Janne Sivonen

- Lisäksi pyritään tekemään kaikille kiinnostuneille avoimia koulutuksia, tuodaan vaikka rap-muusiikin ammattilainen pitämään workshoppia nuorille , jotka on kiinnostuneita tekemään riimejä ja biittejä. Osallistumiseen ei ole lähtökynnystä.

- Parhaita bändejä viedään eteenpäin ja harrastelijoille  annetaan mahdollisuuksi kehittää toimintaansa ja tavata toisiaan ja alan ihmisiä, kertoo Janne.

Janne Sivonen tuntee jo hyvin alueen musiikkikentän ja yhteyksiä on valmiina. Vinkkejä tulee lisäksi muilta musiikin toimijoilta ja tietenkin Popmuusikoiden kautta. Janne toivoo lisäksi bändien ottavan yhteyttä häneen.

- Haku uusista tekijöistä on päällä, minuun voi ottaa yhteyttä janne.sivonen@ilosaarirock.fi (siirryt toiseen palveluun). Tuohon osoitteeseen voi lähettää matskua, mikä pitäis saada kuuluville.

Rap- ja konemusiikin tekijät esiin

- Meikäläistä kiinnostaa henkilökohtaisesti sellaiset lajityypit, jotka eivät ole Popmuusikoille kaikista luontevimpia, mutta nuorison keskuudessa hyvin nousevia, tämmöiset rap-musa ja kone- eli elektrooninenmusiikki. Näiden tekijät ottakaa yhteyttä minuun, toivoo Janne.

Ensimmäiset pohjoiskarjalaiset bändit pääsevät Pumppu 013-projektin myötä esille 13.-16.10.13 Tamperella Lost in Music-ammattilaistapahtumassa. Maakuntaa edustavat metalli/punk-bändit Night Lives, Nerve End ja Distress of Ruin.